Bondscoach Koeman verklaart keuze voor debuut van Hartman

Bondscoach Koeman verklaart keuze voor debuut van Hartman

Het Nederlands Elftal begint vrijdagavond de topper tegen Frankrijk met twee Feyenoorders in de basisopstelling. Lutsharel Geertruida zal beginnen aan zijn vijfde interland, terwijl Quilindschy Hartman zijn debuut gaat maken in het Oranje. Voorafgaand aan de wedstrijd krijgt de linksback lovende woorden van diverse analisten en ook bondscoach Ronald Koeman.

"De eerste keer moet altijd een keer gebeuren natuurlijk", reageert Koeman tegenover de NOS met een uitspraak die zo op een tegeltje geplaatst kan worden. "Dat verdienen ze op basis van hun prestaties. Als je geselecteerd wordt, heb je kans om te spelen. Als je vanavond slaagt geeft dat vertrouwen voor de toekomst."

"In heel veel situaties komt Hartman tegen de rechtsbuiten te spelen, we dachten in eerste instantie dat het Dembélé was, maar het is Coman", verklaart de bondscoach zijn keuze voor de speler van Feyenoord op de linkerflank van de defensie. "Ik vind Hartman daar sneller, agressiever en hij is meer een verdedigende back dan Daley."

Bij Frankrijk beginnen Kolo Muani, Mbappé en Coman in de aanval en dus heeft ook Geertruida een zware avond voor de boeg. "Gelukkig hebben wij achterin ook snelle verdedigers, maar het is duidelijk dat de bondscoach van Frankrijk kiest om snelheid voorin te hebben. Dat hebben ze heel vaak laten zien en dat zullen wij heel goed moeten bespelen."

"Logische keuze"
"Ik had misschien Wieffer verwacht, omdat Koeman daar heel erg gecharmeerd van is", reageert Rafael van der Vaart op de opstelling van Oranje. "Verder ben ik blij dat Hartman speelt, normaal is het altijd Blind, maar tegen Frankrijk staan er snelle spelers voorin. Ik vind hem echt een pitbull en het is leuk om hem vanavond aan het werk te zien."

"Ik vind het een logische keuze", begint Pierre van Hooijdonk. "Ik vind dat Hartman bezig is met een hele sterke seizoensstart, dus alleen op basis daarvan heeft hij deze basisplaats al verdiend. Hij heeft natuurlijk andere competenties in zijn spel dan Daley Blind, hij is sneller en een stuk feller en dat heb je denk ik tegen deze Fransen wel nodig."

"Helemaal zelf afgedwongen"
Ook Hans Kraay jr. vindt het niet meer dan logisch dat de Feyenoorder begint als linksback. "Hartman heeft het ongelofelijk verdiend, in wat voor systeem dan ook. Ik wilde eerst zeggen: 'als je geen buitenspelers hebt is het wel heerlijk dat je twee draufgängers hebt met Dumfries en Hartman.' Maar tegen wie je ook zou spelen, Quilindschy Hartman is gewoon helemaal klaar voor het Nederlands Elftal en heeft het helemaal zelf afgedwongen."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties