Bondscoach Koeman maakt vrijdag eerste voorselectie bekend

Bondscoach Koeman maakt vrijdag eerste voorselectie bekend

Bondscoach Ronald Koeman maakt aanstaande vrijdag de voorselectie van het Nederlands Elftal bekend, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De oud-trainer van Feyenoord heeft vorige week onder meer een bezoek gebracht aan het trainingscomplex van Feyenoord.

Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman zijn in beeld bij het Nederlands Elftal en maken kans om opgeroepen te worden. Trainer Arne Slot wil niet op de stoel van de bondscoach zitten. ''Ik ga er niet over, met Ronald Koeman zit er een bondscoach die daar uitstekend zelf zijn oordeel over kan vellen en hij heeft ook nog een assistent met prima kennis van zaken.''

Slot doelt daarmee op Sipke Hulshoff. De assistent-trainer is de rechterhand van de trainer van Feyenoord en is dat tijdens de interlandperiodes ook van Ronald Koeman. ''Aangezien hij Wieffer, Hartman en Geertruida nagenoeg dagelijks ziet trainen, kent hij hun kwaliteiten als zijn broekzak'', schrijft het Algemeen Dagblad dan ook. De verwachting is dat de stem van Hulshoff wel eens doorslaggevend kan zijn.

Oranje speelt in maart de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Slot benadrukt nogmaals dat hij niet wil praten over eventuele Feyenoorders die hij straks moet afstaan. ''Dat neemt niet weg dat het mooi is dat onze spelers zich, dankzij hun goede prestaties, in de kijker spelen bij landenteams en voor Mats is het natuurlijk prachtig dat iemand als Willem zo positief over hem is. Dat doet die jongen goed.''

Justin Bijlow
De doelman van Feyenoord is geblesseerd en zal geen onderdeel vormen van de voorselectie. De Telegraaf weet te melden dat Bart Verbruggen in beeld is bij Oranje. Naast Bijlow mist Koeman ook Andries Noppert. Voor keeperstrainer Patrick Lodewijks wacht dus een zware klus om twee geschikte vervangers van Bijlow en Noppert te vinden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties