Blinker: "Wim Jansen heeft een grote rol gespeeld in mijn leven"

Blinker: "Wim Jansen heeft een grote rol gespeeld in mijn leven"

Na zijn mooie voetbalcarrière begon Regi Blinker aan zijn avontuur als ondernemer. Met Life After Football laat de oud-Feyenoorder nog altijd zijn sporen na in de voetballerij. De man die al zoveel momenten heeft meegemaakt met de grootste voetbalsterren en beroemdheden, kreeg onlangs toch kippenvel. Vanuit Feyenoord kreeg Blinker namelijk de vraag of hij de prijs wilde uitreiken bij winst in de bekerfinale.

Nog meer dan normaal zal Blinker zondag hopen dat Feyenoord gaat winnen. "Ik heb twee dagen bedenktijd genomen", vertelde hij bij de bekendmaking van het nieuws. "Dat was eigenlijk niet nodig, maar ik wilde het toch even laten bezinken. Uiteindelijk heb ik natuurlijk 'ja' gezegd en is het een ontzettende eer, en dat allemaal mits Feyenoord wint natuurlijk."

Blinker speelde in zijn carrière de meeste wedstrijden voor Feyenoord, maar droeg ook het shirt van Celtic Glasgow, Sparta Rotterdam en Sheffield Wednesday. Om dat te bereiken was er één iemand heel belangrijk in het leven van de flankspeler. "Wim Jansen heeft een grote rol gespeeld in mijn leven", vertelt Blinker in gesprek met De Telegraaf. "Hij was er meteen in het begin, toen alles voor mij nog nieuw was. Hij verstond de kunst om met heel simpele tips en adviezen, waardoor het begrijpelijk was, mij naar het hoogste niveau te helpen. Langs de lijn open staan naar het veld, op je voorvoeten altijd, niet met de buitenkant van de voet een bal aannemen en als ik het wel deed en de bal sprong verder weg, ging hij tekeer."

Eén ding heeft Blinker nooit geïnteresseerd in zijn carrière en dat was tactiek. Dat is gedurende de jaren eigenlijk ook nooit veranderd. "Ik wil bijzondere dingen zien bij aanvallers, creativiteit. Als speler was ik ook niet het type dat zich met tactiek bezig hield. Hoefde ook niet van Wim. Ik moest alleen maar bezig zijn met die back, die ik moest passeren en voetballend moest overklassen. Ik haalde alles uit de kast, ging ik tegen ze praten of keek ik hoe ik ze kon intimideren om ze uit de wedstrijd te krijgen. Dat zat ook een beetje in het karakter van de Feyenoorders in die succesjaren."

Paixão en Minteh
Igor Paixão en Yankuba Minteh zijn spelers die Blinker met veel plezier volgt. Hij kijkt vergelijkt het altijd met zijn eigen situatie van vroeger. "Met wat voor back krijgen ze te maken, gaan ze hem opzoeken? In de wedstrijd zit altijd het gevecht opgesloten tussen de buitenspeler en de back. Dat blijft voor mij fascineren. Al doen zij het nu wel heel anders dan Gaston Taument en ik vroeger. Nu zoeken ze voortdurend de combinaties, komen ze naar binnen en zoekt Arne Slot als trainer naar bepaalde looplijnen en een speelstijl waarbij ze vroeg of laat vrij worden gespeeld. Dat vind ik ook wel weer knap. Ze maken in deze fase tenslotte ook het verschil en mogelijk ook in de finale zondag."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties