''Blijkbaar heeft hij ergens iets dat Het Legioen heel erg aanspreekt''

''Blijkbaar heeft hij ergens iets dat Het Legioen heel erg aanspreekt''

Praatprogramma's raken maar niet uitgepraat over de sensationele winst van Feyenoord op Lazio Roma. De Rotterdammers bezorgden de Romeinen na een heroïsch duel een knock-out van Bep van Klaveren die nog lang in de herinnering zal blijven van de winnaar. FC Rijnmond blikte terug op de wedstrijd.

"Ik geniet altijd heel veel van de wisselwerking tussen het publiek en de spelers en dat werkte bij deze wedstrijd wel heel duidelijk. Lazio was wel slim, erg ervaren, en wist De Kuip ook rustig te krijgen. Uiteindelijk, zo tegen het einde met die opstootjes [ging De Kuip er wederom vol achter staan]", aldus Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. De Feyenoord-spelers verdwenen na het eerste feestgedruis na de overwinning in de catacomben om daarna nogmaals terug te keren op het veld. "En terecht, het was echt een heel knappe prestatie van dit Feyenoord. Ze hebben deze zomer zo'n metamorfose ondergaan en dan in deze poule niet alleen overwinteren, maar 'm zelfs winnen. Dan mag je daar als spelers best van genieten en lof over je uit laten stromen." Van Eersel benadrukt daarnaast ook nog dat er in de eerste helft met enige regelmaat wat misging in de verdediging en dat je daar de ogen niet voor moet sluiten.

Gimenez
"Wat ik speciaal vind bij Gimenez, dat is soms ook iets ongrijpbaars, maar het publiek sluit je of meteen in de armen, bijna voor je iets gepresteerd hebt, of niet. Hij heeft ook al heel snel zijn eigen lied: bij Danilo is dat bijvoorbeeld niet het geval. Blijkbaar heeft hij ergens iets dat Het Legioen heel erg aanspreekt", zo vervolgt Van Eersel, die daarna ook nog vertelt dat hij denkt dat Quilindschy Hartman nu de linksachter van Feyenoord zal blijven. "Ik denk dat de invalbeurt van Hartman dusdanig goed was dat hij Lopez in de pikorde voorbijgaat. Maar de eerste helft van Lopez was vooral dusdanig slecht dat daar weleens een wisseling in zou kunnen komen."

Bijlow
De keeper van Feyenoord zit overduidelijk in een sterke fase, maar er zijn meerdere redenen te bedenken om hem niet mee te nemen naar het WK als eerste keeper van Oranje. Ervaring op een eindtoernooi bijvoorbeeld. Aan de andere kant: hoe krijg je ervaring als je die ervaring niet op kan doen? Van Eersel heeft zo zijn eigen theorie: "Als het echt dichtbij elkaar zit, en ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat geen doelman onbetwist is, dan zou ik ook nog 'aan wie heb ik op de langere termijn meer?' denken. Wie geef je ook nog eens WK-ervaring? Niet als eerste argument voor de duidelijkheid, want je stelt een keeper niet alleen op om ervaring op te doen, maar als het zo dicht bij elkaar ligt, en je hebt een keeper die nog twee WK's meekan daarna, dan vind ik dat wel een doorslaggevend argument."

Kökcü
"Hij was weer goed en is sowieso aan een sterk seizoen bezig. Hij loopt ook veel meer als een leider in het veld, het lijkt ook wel alsof zijn houding veranderd is. Hij is vaak degene die het startsein geeft om het tempo te versnellen, als hij onder druk wordt gezet komt hij met een voetbeweging onder die druk uit. Ik vind dat Kökcü dit seizoen echt een heel hoog niveau aantikt", zo vertelt Van Eersel.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties