Bizar gerucht over Ié: 'Oud-Feyenoorder laat tweelingbroer in zijn plaats spelen'

Bizar gerucht over Ié: 'Oud-Feyenoorder laat tweelingbroer in zijn plaats spelen'

Edgar Ié, die in het seizoen 2019/2020 voor Feyenoord uitkwam, is op een bizarre manier in opspraak geraakt. Ié speelt momenteel voor het Roemeense Dinamo Boekarest, maar de club zou twijfelen of ze wel echt met de 30-jarige verdediger te maken hebben. Volgens geruchten zou hij namelijk zijn tweelingbroer Edelino Ié naar zijn nieuwe club hebben gestuurd.

Dinamo Boekarest haalde Edgar Ié afgelopen februari transfervrij binnen, maar vermoedt dat het Edelino was die de laatste paar wedstrijden op het veld stond. Edelino is zelf ook profvoetballer, maar heeft aanzienlijk minder grote clubs op zijn cv staan dan zijn broer. Bovendien speelt hij zelf als aanvaller. Sinds de jaarwisseling zit Edelino zonder club.

Het vermoeden van de club zou voortkomen uit het feit dat Ié plotseling geen Engels meer spreekt. Bij zijn vorige clubs Trabzonspor en Istanbul Basaksehir was dat volgens het Turkse medium Fanatik geen probleem voor de in Guinee-Bissau geboren voetballer. Bovendien weigert Ié naar verluidt om zijn rijbewijs te laten zien, wat nodig was om een auto voor hem te regelen.

Dinamo Boekarest zelf ontkent de geruchten overigens. Bestuurslid Andrei Nicolescu zou daarbij fel hebben gereageerd op de journalist die het verhaal naar buiten bracht. Volgens hem weet de club zeker dat het daadwerkelijk Edgar Ié heeft binnengehaald, omdat dit via een groot en serieus management is gebeurd.

Edgar Ié bij Feyenoord
In 2019/20 speelde Ié een jaar lang op huurbasis voor Feyenoord. Hij speelde in totaal 19 duels voor de ploeg van toenmalig trainer Dick Advocaat. Eerder speelde hij in de jeugdopleidingen van Sporting Portugal, FC Barcelona en Villarreal en kwam hij op het hoogste niveau uit voor Belenenses, Lille, FC Nantes en Trabzonspor (dat hem verhuurde aan Feyenoord).

Bovendien doorliep Ié de jeugdafdelingen van de Portugese nationale ploeg en speelde hij zelfs 1 officieel duel voor het topland - al is hij tegenwoordig international voor Guinee-Bissau. De verwachtingen die dit alles met zich meebracht, kon hij bij Feyenoord niet echt waarmaken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties