Bijlow: ''Eerst winnen en dan wordt het een hele mooie avond''

Justin Bijlow was opnieuw van onschatbare waarde voor Feyenoord. De doelman wist vooral in de beginfase van de tweede helft Excelsior van scoren af te houden. Bijlow kijkt uit naar volgende week, maar hij is zich ervan bewust dat het nog te vroeg is om te juichen.

"Na de wedstrijd weet je dat je op matchpoint staat. We hebben er drie en hopelijk kunnen we het volgende week zondag doen'', vertelt Bijlow in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik probeer zoals altijd een normale voorbereiding te hebben. Het hele team heeft dat eigenlijk gedaan. De trainer herinnert ons er elke week aan, dus we hebben het zo normaal mogelijk gedaan."

Tijdens het seizoen 2016/2017 duurde het en kwartier voordat de spelersbus van Feyenoord het stadion kon bereiken. "Vandaag verliep alles volgens plan. We werden goed begeleid door de politie en konden gelukkig snel doorrijden. Het was niet onze beste wedstrijd, maar in deze fase draait het maar om één ding en dat is winnen. En dat is gelukkig gelukt."

Ook Bijlow zag dat Feyenoord niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. "Er waren verschillende oorzaken, zoals het stroeve veld en slordigheden waardoor we niet in ons ritme kwamen. Als je niet je beste wedstrijd speelt, moet je het op een andere manier doen. Dat hebben we gelukkig gedaan Ik twijfelde niet. Ik heb er altijd vertrouwen in dat we uiteindelijk zullen winnen. Excelsior kreeg wel wat kansen, maar gelukkig hebben ze niet gescoord."

Kampioenswedstrijd
Feyenoord kan volgende week zondag in De Kuip kampioen worden. Bijlow beseft dat er eerst nog gewonnen moet worden en focust zich volledig op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Het is natuurlijk geen normale wedstrijd, maar we proberen ons zo normaal mogelijk voor te bereiden. Dat ga ik nu ook doen, want we moeten eerst winnen. Eerst winnen en dan wordt het een hele mooie avond."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties