Berghuis: ''Ik ben wel de laatste die over een tackle mag klagen''

Berghuis: ''Ik ben wel de laatste die over een tackle mag klagen''

Steven Berghuis heeft zijn eerste minuten gemaakt voor het Nederlands Elftal op het EK. De Feyenoorder kwam na rust in het veld en was direct belangrijk. Berghuis gaf een voorassist op het eerste doelpunt van Georginio Wijnaldum. Niet veel later kreeg de aanvaller van Feyenoord ook nog een flinke tik te verwerken.

"Er is niet zoveel aan de hand, we hebben er gewoon ijs op gedaan", vertelt Berghuis in gesprek met de NOS. "Ik kreeg wel twee forse tikken, vooral die eerste op mijn achillespees. Maar ja, het hoort erbij. Ik ben wel de laatste die over een tackle mag klagen, denk ik, haha. Ik weet niet waarom ze mij moesten hebben, ik denk gewoon toeval. Het hoort erbij, het is voetbal." Steven Berghuis schikt zich in zijn rol als bankzitter.

"Je wilt natuurlijk betrokken zijn, het liefst sta je op het veld. Maar ik schik me ook wel weer in mijn rol. Het is een EK, je doet het met z'n allen. Daarin moet je op een gegeven moment ook wel je plek kennen. Hard trainen en dit soort momenten proberen te pakken. Ik heb wel het gevoel betrokken te zijn. Je moet gewoon aanstaan. Je moet klaarstaan voor het moment dat je moet komen. Dit is een groot toernooi, met de beste spelers van het land. Het is een enorme eer om hier bij te zijn. Natuurlijk wil ik ook bijdragen, maar we doen het met z'n allen."

Berghuis merkt op de trainingen dat het 5-3-2-systeem goed werkt. "Misschien had ik meer kans gehad als het 4-3-3 was geweest, maar ook in een 3-5-2 wil je als het kan je steentje bijdragen. Ik heb bepaalde kwaliteiten en als ze die nodig hebben, dan sta ik er. Je merkt het ook wel op de training in de elf tegen elf, wij zijn dan de andere partij, dat het team groeit in dat systeem. Ze gaan het steeds beter doen en daarin zie je wel dat het team groeiende is.''

Lees meer over
Oranje Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties