Benita: ''Alle kansen die je krijgt moet je pakken''

Benita: ''Alle kansen die je krijgt moet je pakken''

Feyenoord Onder 21 vergooide vorige week grotendeels de kans om echt mee te blijven doen voor het kampioenschap in de najaarscompetitie door te verliezen van koploper PEC Zwolle. Omdat de Rotterdammers vandaag met 4-1 wonnen van de leeftijdsgenoten van Almere City en Zwolle verrassend met 2-1 verloor van De Graafschap behouden de Rotterdammers nog wel een sprankje hoop: met nog drie wedstrijden te gaan heeft Feyenoord zes punten achterstand op de koploper.

Benita kijkt bij Rijnmond terug op de wedstrijd tegen Almere. "Ik denk dat we goed begonnen, we maakten een goede goal en daarna ook nog de 2-0 voor rust. Helaas viel de 2-1 gelijk na rust, waarna we het goed afmaakten met 4-1. We bleven ook sterk achterin, geen fout gemaakt. De goal was hun enige kans, verder hebben ze niks gehad." De verdediger gaat ook nog in op zijn huidige situatie. "Ik begon natuurlijk bij het eerste, maar ik speelde niet zo heel veel daar, dus ben ik nu blij dat ik hier mijn minuten kan maken en fit kan blijven voor na de winterstop. Ik ken de boys allemaal heel goed, het zijn allemaal vrienden van mij, dus het is niet zo moeilijk om een stap terug te doen."

Benita benoemt daarna zijn verbeterpunten. "Ik denk dat ik fysiek nog wat sterker moet worden, want bij het eerste gaat het natuurlijk wel wat sneller en gaat het er veel harder aan toe. Ik moet ook conditie opbouwen en daarom speel ik hier wedstrijden." Ook de steun vanuit de spelers van Feyenoord 1 helpt hem. "Hoe de groep is, daar ben ik ook blij mee, want ze nemen me goed mee, dus het gaat de goede kant op. Ik praat veel met die boys over wat beter kan, wat goed gaat, in de gym, op het veld. Ik heb veel contact met hun allemaal." De verdediger kijkt uit naar de tweede seizoenshelft en hoopt zich vaker te mogen laten zien aan de supporters. "Bij het eerste moet je gretig zijn en alle kansen die je krijgt moet je pakken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties