'Benfica-trainer Schmidt volgt Gimenez nadrukkelijk'

'Benfica-trainer Schmidt volgt Gimenez nadrukkelijk'

Santiago Gimenez staat in de belangstelling van Benfica, zo schrijft het Portugese Record dinsdagochtend. Trainer Roger Schmidt ziet in de spits van Feyenoord de geschikte kandidaat om Gonçalo Ramos op te volgen.

Benfica houdt sterk rekening met een vertrek van de 21-jarige Ramos. De spits is bezig aan een goed seizoen en scoorde in de competitie 16 doelpunt in 21 duels. Zijn marktwaarde wordt geschat op een bedrag van 40 miljoen euro. Gimenez is één van de namen die nadrukkelijk wordt genoemd als mogelijke opvolger.

Gimenez maakt de laatste weken in het shirt van Feyenoord een goede ontwikkeling door. De Mexicaan was afgelopen weekend ook tegen Ajax weer trefzeker voor de ploeg van trainer Arne Slot. In 24 wedstrijden scoorde Gimenez 8 keer in de Eredivisie. Zijn huidige contract in De Kuip loopt tot medio 2026.

Transferrechten
Algemeen directeur Dennis te Kloese vertelde onlangs in NRC dat Feyenoord inmiddels meer dan die 50% in handen heeft omdat het door bepaalde prestaties van Gimenez - zoals aantal duels en doelpunten - contractueel verplicht is om 'bij te kopen'.

Te Kloese wilde het precieze percentage niet noemen, maar hij kon bevestigen dat Feyenoord inmiddels meer dan 60% van de transferrechten bezit. Een constructie als deze is niet erg gebruikelijk, maar gaf volgens Te Kloese wel enige zekerheid. Als Gimenez weinig zou spelen, zou Feyenoord het geld voor de extra transferrechten op zak houden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties