Beltman: ''Ik wilde niet de beste zijn, ik wilde de beste blijven''

Beltman: ''Ik wilde niet de beste zijn, ik wilde de beste blijven''

Erwin Beltman is niet langer de grasmeester in De Kuip, na negen jaar heeft hij afscheid genomen van Feyenoord. De grasmat in De Kuip werd in de Eredivisie bijna standaard als beste ondergrond om op te voetballen gezien.

Het gras komt uit Limburg, maar waarvandaan precies wil Beltman niet verklappen. Over het onderhoud wil de grasmeester wel wat meer vertellen. "Op tijd bemesten en schade goed herstellen na de wedstrijd. Daarnaast frequent zaad in de grond stoppen zodat-ie goed dichtblijft en er geen rotzooi binnenkomt. Ook moet er op tijd water worden geven en regelmatig worden gemaaid", aldus Beltman tegen West.

Dirk Kuyt heeft ook goede herinneringen aan Beltman. Lachend: "Dankzij hem zijn we kampioen geworden. Het is een fantastisch bevlogen grasmeester. We hadden altijd contact over of het nog besproeid of gemaaid moest worden. Voor de kampioenswedstrijd tegen Heracles vertelde hij dat het nog korter was gemaaid dan hij normaal doet. Heracles was kunstgras gewend en volgens hem vonden ze dat kortgeknipte gras niet lekker. Een klein detail kan een groot verschil maken, het is een echte vakidioot."

Maar de grasmeester is nu klaar in De Kuip. "Ik lever de mat perfect af. De jongens van het onderhoud gaan weer hun stinkende best doen. Alleen krijgen ze een andere leider voor de groep. Er zal heus wel een moment zijn dat ik naar een wedstrijd kijk en weet wat de jongens in de voorbereiding, tijdens de wedstrijd of in de rust hebben gedaan. Dan zal ik het wel even missen", zo vervolgt Beltman, die ook wel voordelen ziet in de situatie.

"Ik was namelijk altijd hier de afgelopen negen jaar. Ook al was er geen wedstrijd. Dan zette ik mijn vrouw en dochter af bij de bioscoop en ging ik samen met mijn zoon de mat bemesten, besproeien of wat dan ook. Ik wilde niet de beste zijn, ik wilde de beste blijven. Ik bleef daar maar in doorgaan en mijn vrouw accepteerde dat gelukkig. Ze heeft de afgelopen jaren heel veel films gezien in de bioscoop. Dus voor mij en voor haar zullen de weekenden vrij nu wel lekker zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties