'Begroting Feyenoord stijgt naar 80 miljoen euro'

'Begroting Feyenoord stijgt naar 80 miljoen euro'

Feyenoord werkt momenteel met een begroting van 80 miljoen euro, zo meldt Voetbal International donderdagochtend. De Rotterdammers hebben in Europa een succesvol seizoen achter de rug en dat levert miljoenen extra op aan inkomsten. Vorige jaar werkte Feyenoord met een begroting van 65 miljoen euro.

Feyenoord heeft zich verzekerd van groepsfase Europa League en dat levert ook nog een bedrag van minimaal tien miljoen euro op. De uitgaande transfers van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra zorgen er voor dat de begroting nog meer kan groeien. Feyenoord werkt nu met de hoogste begroting sinds het Champions League-seizoen 2017/18.

Hierdoor nadert Feyenoord PSV op de ranglijst. Al kunnen de Eindhovenaren nog altijd veel meer uitgeven aan salarissen. ''Aangezien Feyenoord geen garanties over structurele Europese deelname en spelersverkopen heeft, zou het riskant zijn om nu ineens tegen veel hogere lonen meerjarige contracten af te sluiten'', schrijft Tom Knipping.

Volgens de journalist moet er nog genoeg gebeuren wil Feyenoord structureel kunnen groeien. ''Fundamentele groei kan geregeld worden met een vernieuwd stadion of nieuwe aandeelhouders, maar die zijn niet in zicht. Omdat Feyenoord ook geen grote buffers heeft, kan de begroting volgend seizoen zomaar weer lager uitvallen.''

Begroting Eredivisie top tien
1. Ajax - 160 miljoen
2. PSV - 85 miljoen
3. Feyenoord - 80 miljoen
4. AZ - 32 miljoen
5. FC Twente - 30 miljoen
6. FC Utrecht - 25 miljoen
7. FC Groningen - 25 miljoen
8. SC Heerenveen - 18 miljoen
9. Sparta Rotterdam - 13 miljoen
10. NEC - 12,5 miljoen

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties