Begrip voor Bijlow: "Je bent ook afhankelijk van je verdedigers"

Begrip voor Bijlow: "Je bent ook afhankelijk van je verdedigers"

Terwijl de meeste Feyenoorders de afgelopen twee wedstrijden van het Nederlands elftal het liefst achter zich laten, blikken oud-keepers Joop Hiele en Bas van Noortwijk terug op de optredens van Justin Bijlow. Ze zien dat het vooral niet alleen aan hem ligt.

"Justin heeft betere wedstrijden gehad, zowel bij Feyenoord als Oranje", begint Hiele tegenover RTV Rijnmond. "Uiteraard ben je ook afhankelijk van wat er voor je gebeurt, maar daar heb je als keeper ook een rol in middels coaching. Dat kunnen wij niet verstaan of zien, dus daar kunnen we niet over oordelen."

Van Noortwijk ziet dat de verdediging een grote rol speelde in de tegendoelpunten. "Ik denk niet dat hij op zijn gemak stond. Het zag er verdedigend gewoon niet goed uit, klaar. Het is heel makkelijk om alles dan weer op een keeper af te schuiven, dat is typisch Nederlands. Maar als je kritiek hebt moet je naar het geheel kijken."

"Je bent als keeper ook afhankelijk van je verdedigers", vervolgt de oud-teammanager van Feyenoord. "Als je weet dat die gasten kort zitten of naar voren verdedigen wordt het voor een keeper ook makkelijker. Maar het hangt er allemaal maar tussenin, de Italiaanse aanvallers kregen alle tijd om een beslissing te nemen."

Als voorbeeld neemt Van Noortwijk het derde doelpunt van Italië, waarbij Virgil van Dijk zijn tegenstander Federico Chiese alle ruimte gaf. "Hij gaat er vanuit dat de bal in de korte hoek komt", vertelt Van Noortwijk. "Daarom ziet het er nu wat onbeholpen uit, maar daar doe je niets aan. De verdediger loopt maar achteruit en achteruit. De hoeken van het doel worden daardoor steeds groter, dat is voor een keeper echt vervelend. Omdat de verdediger geen hoek afdekt moet je als keeper gokken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties