Been: ''Feyenoord heeft nu een volwaardige selectie''

Been: ''Feyenoord heeft nu een volwaardige selectie''

In Voetbalpraat wordt uitgebreid ingegaan op de ontwikkelingen bij Feyenoord. Onder meer de komst van Karim Dermane en de veelbesproken transfer van Jorrit Hendrix naar de Rotterdammers kwamen ter sprake en analist Mario Been geeft uitleg.

"Feyenoord wilde nog een defensieve middenvelder. Toornstra speelt dan wel weinig, maar dat is geen defensieve middenvelder, alhoewel hij daar wel al heel vaak gespeeld heeft. Aursnes is natuurlijk nummer één, die speelt voortreffelijk op die positie. Ze zijn nog even bezig geweest met Gudelj en dat is het niet geworden, dus hebben ze er weer een gehuurd van Spartak Moskou, waar Til ook vandaan komt. Hendrix is daar, geloof ik, 22 keer ingevallen en dat zegt wel iets over spelers die uit Nederland weggaan om dan ergens een basiskracht te worden."

"Maar goed, Feyenoord heeft voor hem gekozen omdat hij ook in de laatste lijn zou kunnen spelen, indien nodig, en voor de breedte. Dat zegt ook wel wat over de status waarmee hij naar Feyenoord komt", zo vervolgt Been. Analist Marciano Vink stelt vast dat Hendrix eigenlijk van de Spartak-bank naar de Feyenoord-bank verhuist. Been: "Hij gaat niet spelen."

"Zoals ik het nu kan inschatten is Kökcü, buiten dat hij het goed doet, een aanvallende middenvelder met een enorme waarde op het veld. Dan ga je geen speler huren en dan Kökcü eruit halen. Dus Kökcü blijft staan. Aursnes blijft staan. Toornstra heb je nog achter de hand en die zal ook niet meer als rechtsbuiten in aanmerking komen omdat ze daar die Wålemark voor gehaald hebben."

Vink vraagt zich af waar Hendrix moet gaan spelen. De analist merkt op dat, wanneer Aursnes niet inzetbaar is, ook Toornstra uitstekend op zijn positie kan spelen. ''Had je dan niet beter het geld in je zak kunnen houden en volgend seizoen een betere aankoop kunnen doen. Dan kun je nu met Hartjes werken.'' Been: ''Ze zijn denk ik nog niet overtuigd dat Hartjes nu al op die positie kan spelen. Hij heeft nog niet de ervaring. Feyenoord heeft nu een volwaardige selectie waar je een hoop kan opvangen.''

Dermane
"Ze hebben nog een jongen uit Togo gehaald, Dermane. Dat schijnt een giga-talent te zijn. Manchester City en Red Bull Salzburg wilden hem hebben. Hij speelt op dit moment voor een club in Ghana", zo vervolgt Been. "Wat ik al zei: veel grote clubs wilden hem hebben en Feyenoord heeft hem. We zullen het zien: hij zal achteraan de rij aan moeten sluiten, want er zijn een hoop spelers bijgekomen. Al met al is Feyenoord erin geslaagd om de selectie een stuk sterker te maken."

Lees meer over
Mario Been
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties