Been: ''Dit is gewoon slim van Feyenoord''

Been: ''Dit is gewoon slim van Feyenoord''

Mats Wieffer is een speler die door Feyenoord voor de toekomst is gehaald. Het eerste seizoen van de middenvelder zal gebruikt worden om hem te laten wennen. Samen met Jorrit Hendrix zal hij de back-up van Fredrik Aursnes worden. Wieffer is voor ongeveer hetzelfde bedrag gekocht als voor Aursnes is neergeteld: rond de 450.000 euro.

Willem van Hanegem was al eerder overtuigd van de kwaliteiten van Wieffer. De middenvelder speelde in de promotiewedstrijden tegen ADO Den Haag niet al te best, maar daar keek De Kromme doorheen. "Tegen ADO leek het alsof hij stroom op zijn schoenen had staan, maar dat neemt niet weg dat hij vaker had laten zien dat hij iets in zijn mars heeft.’’

Analist Mario Been zag Wieffer ook regelmatig spelen, mede omdat de oud-Feyenoorder bestuurslid technische zaken is bij De Kralingers. "Wieffer is een intelligente speler met een enorm loopvermogen. Hij verovert veel ballen, zet heel veel druk. Maar is nog wel onervaren", aldus Been in het Algemeen Dagblad. "Dit is gewoon slim van Feyenoord. Jerdy Schouten lieten ze lopen, deze jongen pakken ze wel."

Wieffer was in het verleden ook speler van FC Twente, maar schopte het niet tot de hoofdmacht omdat de toenmalige trainer, Marino Pušić, het niet in de middenvelder zag zitten. De twee komen elkaar nu weer tegen bij Feyenoord, waar Pušić de assistent van Arne Slot is.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties