Beelen: ''Met de handrem erop spelen dat kan niet tegen zo'n spits''

Thomas Beelen is over de gehele wedstrijd tevreden over zijn spel. De centrale verdediger kreeg samen met David Hancko de taak om spits Romelu Lukaku af te stoppen.

''Ik denk dat we het over de gehele negentig minuten gezien ik en David het oké hebben gedaan'', vertelt Beelen in gesprek met ESPN. ''De eerste twintig minuten hadden we het lastig, toen had Lukaku een aantal goede momenten. Daarna als team hadden we het redelijk onder controle, het was oké.''

Beelen kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. ''Dat was wel vervelend. Ik denk ergens in de vijftiende minuut al, dat was vervelend. Ik moet zeggen dat ik er niet heel erg mee zat, ik heb er niet te veel over nagedacht. Met de handrem erop spelen dat kan niet tegen zo'n spits.''

Terechte uitslag
Na afloop kan Beelen leven met een gelijkspel. ''Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is. In de eerste helft hadden ze meer kansen dan wij, vooral de eerste twintig minuten hadden we het lastig en hadden ze een paar gevaarlijke momenten. Het voelt wat zuur omdat we in de tweede helft niet veel hebben weggegeven. Dan krijg je hem tegen. Uiteindelijk is het wel terecht.''

Romelu Lukaku was vooral in het begin van de wedstrijd lastig te bespelen. ''Ik denk dat ze een aantal keer goed gebruik maakten van hun spits, daar hadden we het lastig mee. Op een gegeven moment gingen we anders druk zetten en kregen we het beter onder controle.''

''Ik denk dat we die voorzet te makkelijk hebben laten geven, daar gaat het vooral mis'', kijkt de centrale verdediger terug op het tegendoelpunt van AS Roma. ''De bal valt redelijk ongelukkig binnen. David stond goed te dekken. We hadden vooral de voorzet eruit moeten halen.''

Feyenoord moet volgende week in Rome de volgende ronde zien te bereiken. Beelen ziet mogelijkheden. ''Ja, dat denk ik wel. 1-1 is niet ideaal thuis, maar het is een resultaat. Daar uit wordt sowieso lastig, maar ik denk dat we zeker een kans hebben, we gaan daar alles geven.''