Ueda wint WK-kwalificatieduel met Japan van Noord-Korea

Ayase Ueda heeft met Japan ook het derde WK-kwalificatieduel in Groep B weten te winnen. The Samurai waren donderdagochtend te sterk voor Noord-Korea. Na twee minuten werd het enige doelpunt van de wedstrijd gemaakt door Fortuna Düsseldorf-middenvelder Ao Tanaka.

Ueda begon in de basis en kwam uiteindelijk 81 minuten in actie voor Japan. De spits van Feyenoord wist geen onbetwistbare indruk te maken. Ueda ontving met een 6.2 de laagste beoordeling voor zijn prestaties tegen Noord-Korea. Door de overwinning blijft Japan koploper in Groep B met negen punten uit drie wedstrijden.

Ueda maakte voor Japan zijn debuut op 18 juni 2019. De spits heeft inmiddels 25 interlands gespeeld en elf keer gescoord. Dinsdag 26 maart staat er ook een WK-kwalificatiewedstrijd op de agenda. Noord-Korea is om 09:00 uur wederom de tegenstander van Japan. Daarna volgen nog duels tegen Syrië en Myanmar.

Japan: Suzuki; Sugawara, Itakura, Machida, Ito; Minamino, Morita, Tanaka; Doan, Ueda, Maeda.
Noord-Korea: Kang; Kim, Jang, Kim, Kim, Kim, Ri, Choe, Chung-Song, Han, Jong.