Feyenoord noemt uitlatingen Laporta 'totale onzin'

Feyenoord noemt uitlatingen Laporta 'totale onzin'

Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft vrijdag een verrassende onthulling gedaan. De Spanjaard heeft aangegeven dat veel clubs staan te springen om een nieuwe Europese competitie genaamd de Super League. Laporta noemde onder meer Feyenoord in het rijtje clubs die akkoord hebben gegeven om deel te nemen aan het nieuwe Europese toernooi.

De volledige lijst van clubs die volgens Laporta "klaar zijn om meteen in een Super League te stappen" omvat: "Inter Milaan, Napoli, AS Roma, AC Milan, Marseille, Benfica, Sporting CP, Porto, Ajax, Feyenoord, PSV, Anderlecht, Club Brugge en elke Spaanse ploeg behalve Atlético Madrid." Er zijn geen Engelse ploegen bij betrokken, omdat zij inmiddels unaniem tegen de Super League zijn.

Diverse clubs die werden genoemd, hebben al aangegeven dat de uitspraken van Laporta niet juist zijn. Feyenoord heeft recentelijk ook een persbericht naar buiten gebracht waarin ze aangeven eerst de ontwikkelingen rondom de plannen voor de Super League af te wachten. Sterker nog, de regerend landskampioen heeft zelfs twijfels geuit of het initiatief wel het beste is voor alle Europese clubs.

Totale onzin (update)
Feyenoord heeft niet lang na de uitlatingen van Laporta van zich laten horen op sociale media. De Rotterdammers laten in een statement op X weten absoluut geen akkoord te hebben gegeven voor de Super League. "Feyenoord is zeer verbaasd over de berichtgeving in internationale media dat de club zou hebben toegezegd deel te willen nemen aan de zogenoemde Super League. Dit is totale onzin."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties