Bannis en Naujoks laten zich gelden bij gelijkspel tegen Werder Bremen

Feyenoord heeft de eerste van de twee oefenwedstrijden tegen Werder Bremen gelijkgespeeld. Aan het begin van de middag was het de beurt aan de jeugd- en reservespelers. Naoufal Bannis had de Rotterdammers binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong geschoten, maar Werder knokte zich in het restant van de wedstrijd terug. Een fraaie goal van Noah Naujoks bepaalde de eindstand op 3-3.

Feyenoord begon flitsend aan het eerste oefenduel. Zo viel al binnen vier minuten de eerste treffer na een gevaarlijke uitbraak van Lennard Hartjes, een slim overstapje van Antoni Milambo en een prachtig afstandsschot van Naoufal Bannis. Diezelfde Bannis kon de score niet veel later verdubbelen van elf meter. Daar slaagde hij in eerste instantie niet in, maar na zijn gestopte penalty kon hij de rebound wel binnen schieten. Na acht minuten stond Feyenoord al op een 2-0 voorsprong.

Daarna kwamen echter ook de zwaktes van de Rotterdammers naar voren; in het bijzonder het gebrek aan centrale verdedigers. Middenvelders Wouter Burger en Achraf El Bouchtaoui stonden daarom voor de gelegenheid achterin. Zij moesten kort na de sterke openingsfase van Feyenoord toezien hoe ook Werder Bremen twee keer tot scoren kwam. Ofir Marciano, die verder een geweldige wedstrijd keepte, had op de kopbal van Ilia Gruev en het schot van Johannes Eggestein geen antwoord.

Het niveau van de beginfase kon Feyenoord in het restant van de wedstrijd niet meer evenaren. Aan beide kanten vielen nog wat kansen, waarbij ook na rust Marciano zich weer liet gelden. Hij werd echter nog één keer geklopt, toen Eggestein in de 57e minuut opnieuw raak schoot. De wedstrijd leek daarmee af te stevenen op een overwinning voor de bezoekers, tot invaller Noah Naujoks zich in de slotfase liet gelden. Een knap lobje van de 19-jarige middenvelder bepaalde de eindstand op 3-3.

4' | 1-0 | Bannis
8' | 2-0 | Bannis
14' | 2-1 | Gruev
21' | 2-2 | Eggestein
57' | 2-3 | Eggestein
80' | 3-3 | Naujoks

Opstelling Feyenoord: Marciano; Hall, Burger, El Bouchataoui, Hendriks, Diemers, Teixeira, Hartjes, Conteh, Bannis, Milambo

Wissels Feyenoord: Remie, Owusu, Skogen, Vente, Belarbi, Benita, Naujoks, Zitman, Candelaria, Dermane, Zahui.