Baldé teruggezet naar Onder 21: ''Ik was niet tevreden''

Baldé teruggezet naar Onder 21: ''Ik was niet tevreden''

Aliou Baldé maakt momenteel geen onderdeel uit van de eerste selectie van Feyenoord. De talentvolle aanvaller traint mee met Onder 21 en speelt daar voorlopig ook zijn wedstrijden.

Trainer Arne Slot is niet tevreden over zijn ontwikkeling. Ook buiten het veld maakt de 18-jarige geen goede indruk. ''Dat is geen privé ding. Ik was niet tevreden over hoe hij een aantal dingen op het trainingsveld en buiten het trainingsveld heeft ingevuld. Vandaar dat hij de meeste van zijn trainingen nu bij Onder 21 invult. Tot de winterstop? Als hij het goed invult dan bestaat er een kans dat hij weer bij de selectie aansluit.''

Balde tekende in januari 2021 een contract tot medio 2025 bij Feyenoord. De Senegalese aanvaller maakte eind 2019 indruk op het WK onder 17 en stond onder meer in de belangstelling van Borussia Dortmund. De Rotterdammers zien in Baldé nog altijd een groot talent voor de toekomst, maar dan moet hij wel stappen maken in zijn ontwikkeling. Afgelopen week maakte FeyenoordTM bekend dat een verhuurperiode in de winterstop een goede optie is voor Feyenoord.

Francesco Antonucci
De middenvelder van Feyenoord kwakkelt de laatste maanden met diverse blessures. Slot reageert op de persconferentie ook op zijn situatie: ''Die gaat morgen zijn eerste minuten maken bij de beloften. We zijn nu vier maanden verder en het is constant dat hij weer wel en niet kan meetrainen. Al een paar keer op het punt gestaan om een wedstrijd te spelen, maar dan kon het weer niet. Hij gaat morgen weer voor het eerst spelen, dus hij heeft een aardige achterstand op de rest.''

Lees meer over
Aliou Balde
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties