Baars neemt op twintigjarige leeftijd afscheid van profvoetbal

Baars neemt op twintigjarige leeftijd afscheid van profvoetbal

Guus Baars ziet een toekomst als profvoetballer niet meer zitten en beëindigt zijn carrière, zo meldt 1908.nl. De 20-jarige verdediger heeft nog een contract bij Feyenoord tot medio 2024, en werd dit seizoen uitgeleend aan FC Dordrecht.

Baars heeft recent het besluit genomen nadat hij weinig plezier meer beleefde in het voetbal. Deze week heeft de Rotterdammer afscheid genomen van FC Dordrecht. Baars wil zich nu richten op andere aspecten van het leven. Baars was niet opgenomen in de selectie tijdens de thuiswedstrijd tegen MVV. Wel heeft de verdediger speeltijd gehad in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Gedurende dit seizoen heeft hij in totaal 55 minuten gespeeld voor de Schapenkoppen.

De centrale verdediger begon zijn voetbalcarrière bij VV Papendrecht, voordat hij in het seizoen 2013-2014 de overstap maakte naar de Feyenoord Academy. Op Varkenoord heeft hij alle jeugdteams doorlopen. Op Instagram heeft Baars meer tekst en uitleg gegeven over zijn keuze. ''Als je profvoetballer bent, ben je zes dagen in de week daarmee bezig en is dat gewoon je hele wereld. Voor mij voelt dat gewoon heel klein. Het voelt alsof de muren op me afkomen. Ik word daar negatief van en ik wil helemaal niet negatief zijn.

''Ik merk gewoon dat er meer geluk voor mij in het leven zit als ik iets anders ga doen. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, maar ik weet wel dat ik hou van mensen helpen. Ik heb veel tijd gehad om na te denken en zie dat er veel dingen misgaan in de wereld, zeker ook in het westen. Ik zie dat er veel spelletjes gespeeld worden met de mensen en ik wil daar ook misschien iets mee doen. Iets als onderzoeksjournalist lijkt me mooi om daar m'n passie van te maken.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties