Azarkan klaar voor Feyenoord? "Zulke spelers zijn er nu nauwelijks"

Azarkan klaar voor Feyenoord? "Zulke spelers zijn er nu nauwelijks"

De stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior betekende voor Marouan Azarkan een kans om zich te laten zien aan de club waar hij hoopt door te breken. Met onder meer een assist deed hij dat ondanks de forse nederlaag vrij aardig. In FC Rijnmond leidde dat tot een discussie over de vraag of hij klaar is voor Feyenoord 1.

"Ere wie ere toekomt: die Excelsior-goal was fantastisch uitgespeeld", trapte Dennis van Eersel af. "Azarkan die zich tussen de linies liet inzakken en de kwaliteit heeft om de bal zo mee te geven. En hoe Goudmijn 'm afmaakt; geweldige goal." Ali Boussaboun begon vervolgens een lofzang over de 20-jarige aanvaller. "Ik vind Azarkan zo'n geweldige speler. Zo creatief, zo veel vertrouwen aan de bal. Hij voetbalt met lef, daar hou ik van. Ik zie liever zo iemand bij Feyenoord dan Alireza Jahanbakhsh, met alle respect."

Dennis van Eersel heeft nog altijd zijn twijfels. "Ik ben benieuwd hoe dat gaat bij Feyenoord, waar je veel op de helft van de tegenstander speelt en als vleugelaanvaller vaak dubbele dekking heeft. Nu speelt hij vaak op de counter, met ruimte. Daar zie je zijn kwaliteit, bijna wekelijks. Maar of hij dat bij Feyenoord uiteindelijk ook week in week uit kan laten zien, dat vraag ik me af."

Boussaboun zag dat anders. "Juist als je dominant bent en op de helft van de tegenstander speelt, is hij een ideale speler. Hij kan juist in de kleine ruimtes heel goed uit de voeten." De term 'mini-Messi' leidde tot gelach in de studio, maar volgens Boussaboun komen de twee qua type voetballer wel overeen. "Een klein mannetje moet dat lichtvoetig is, heel snel is op de eerste meters, technisch vaardig is en de bal kort bij zich kan houden. Dat is bijna niet te verdedigen."

Klaar voor Feyenoord 1?
Of dat ook betekent dat hij na zijn uitleenbeurt aan Excelsior klaar is voor Feyenoord 1? "Ik zeg niet dat hij daar al klaar voor is", aldus Boussaboun. "Maar ik zie wel een speler die je erbij kan hebben in de wedstrijd waarin je het moeilijk hebt en juist iemand nodig hebt die in de kleine ruimtes kan voetballen. Die zijn er nu nauwelijks. Wålemark heeft ruimte nodig en Alireza ook. De enige die het wel kan, is Dilrosun."

Denk jij dat Azarkan na dit seizoen klaar is voor Feyenoord 1?

Lees meer over
Marouan Azarkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties