Argentinië is wereldkampioen na historische WK-finale

Argentinië is na strafschoppen de nieuwe wereldkampioen. De Zuid-Amerikanen leken een gemakkelijke wedstrijd te krijgen want bij rust was er niet alleen een 2-0 voorsprong, tegenstander Frankrijk had nog geen schot geproduceerd.

Ook in de tweede helft leek er lange tijd niks aan de hand totdat Mbappe in een tijdsbestek van nog geen twee minuten twee keer scoorde. Daardoor eindigde de reguliere speeltijd in 2-2 en moest er verlengd worden. Daarin kwam Argentinië via Messi opnieuw op voorsprong die wederom door Mbappe teniet gedaan werd. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin bleek Argentinië de sterkere (4-2).