"Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord"

"Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord"

Bart Nieuwkoop is een Feyenoorder in hart en nieren en dat heeft hij al van kleins af aan laten weten. De rechtsback keerde vorige zomer terug in De Kuip, nadat hij in zijn eerste periode al vier prijzen wist te winnen. Hij speelde samen met zijn jeugdidolen Robin van Persie en Dirk Kuyt, en stond op de Coolsingel.

"De liefde voor Feyenoord zit er al van kinds af aan in", vertelt Nieuwkoop. "Ik zie de beelden uit mijn jeugd nóg voor me, toen we naar de Open Dag gingen in De Kuip. Dat maakte indruk. Dat immense stadion, die grote spelers die je om een handtekening kon vragen. 'Voor deze club wil ik later voetballen', zei ik op dat soort momenten tegen mijn vader."

In gesprek met het Feyenoord Magazine gaat hij verder over de prijzen die hij heeft gewonnen en de wedstrijden die hij heeft gespeeld met Robin van Persie en Dirk Kuyt. "Als ik er nu aan terugdenk, krijg ik weer kippenvel. Dan realiseer je je eens te meer dat Feyenoord de mooiste club van Nederland is. Of, beter: van de wereld. Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord. Op voorwaarde uiteraard dat ik, zoals afgelopen seizoen, aan voldoende speelminuten kom."

Arne Slot
Net als eigenlijk elke andere speler is ook Nieuwkoop heel enthousiast over de samenwerking met de trainer van vorig seizoen. "Het is voor Feyenoord jammer dat hij vertrekt naar Liverpool, maar het is voor hemzelf een geweldige stap, die hem ook gegund is. Ik ben hem dankbaar dat hij mij heeft teruggehaald naar Feyenoord en heb onze samenwerking afgelopen seizoen als heel prettig ervaren. Ik had elke training het gevoel dat ik dingen bijleerde, op die manier heb ik me goed kunnen ontwikkelen.

Een eenheid
Slot heeft ook een grote rol gespeeld in de saamhorigheid binnen de groep, maar Nieuwkoop weet zeker dat ook zonder hem de selectie een eenheid blijft. "Ik merk dat ook buiten het veld. Met onder anderen Wellenreuther, Wieffer en Hancko behoor ik tot het groepje dat vaak kaart, meestal Boerenbridge. Andere jongens hebben hun eigen vriendenclubjes in het team. Dat is best uniek. Ik ben er heilig van overtuigd dat we nog tot veel meer in staat zijn met elkaar."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties