''Al een aantal jaren bezig om dit beter te regelen in de Eredivisie''

''Al een aantal jaren bezig om dit beter te regelen in de Eredivisie''

Op het WK is er veel aandacht voor zuivere speeltijd. Wedstrijden met tien minuten blessuretijd zijn eerder regel dan uitzondering. Ook in de vele blessuretijd ligt het spel vaak ook nog merendeels stil. De Eredivisie overweegt om ook in Nederland langere blessuretijd in te voeren. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond legt uit waarom.

"Positieve aandacht voor dit fenomeen kan zeker geen kwaad. We zijn al een aantal jaren bezig om dit beter te regelen in de Eredivisie en het aantal minuten neemt al toe", aldus Van Egmond tegenover het Algemeen Dagblad. "Het valt op dat spelers en trainers steeds vaker tijd proberen te rekken. Dan is er ook nog een VAR bijgekomen, die soms extra tijd nodig heeft. Het is belangrijk om consequent te zijn met de blessuretijd na negentig minuten.”

''Waarom? Het kan bijvoorbeeld 4-0 staan bij pakweg FC Twente-Fortuna Sittard, waardoor de verleiding groot is om er na anderhalf uur mee te stoppen. Maar een extra goal kan voor beide ploegen aan de eindstreep gigantisch belangrijk zijn. Misschien een detail, maar het is mogelijk dat je er Europees voetbal mee haalt of handhaving bewerkstelligt. Je moet hier dus uiterst zorgvuldig mee omgaan."

"Als dit door het WK een duwtje in de goede richting krijgt, is dat een hele goede zaak", zo vervolgt Van Egmond. "Je hebt tegenwoordig ook meer wissels die een trainer in het elftal kan brengen, soms zelfs zes. We moeten scherp zijn op de tijd die dat allemaal kost. Daar kan niemand tegen zijn.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties