Afellay over De Klassieker: ''Dan wens ik Ajax een prettige wedstrijd''

Afellay over De Klassieker: ''Dan wens ik Ajax een prettige wedstrijd''

De analisten van Studio Voetbal hebben zondagavond geen slecht woord voor Feyenoord over. Michiel Kramer, Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk hebben zaterdag met veel plezier en enthousiasme naar de Rotterdammers gekeken. Vooral de vlijmscherpe aanvallen, het druk zetten tot de laatste minuut en de nieuwe aanwinst Ivanušec vielen de mannen zeer positief op.

"Ook dit jaar is het gewoon weer intens genieten van Feyenoord", vertelt Ibrahim Affelay. Hij constateert dat Arne Slot ook dit seizoen zijn hand weer laat gelden in het spel van de Rotterdammers. "Zelfs met een voorsprong van 3-0 zie je Slot zijn team naar voren dirigeren om de druk er volop op te houden, dat is geweldig om te zien", vertelt de huidige assistent-trainer van Feyenoord Onder 18.

Van Hooijdonk stelt dat het enige probleempunt van vorig seizoen, de bezetting aan de flanken, nu al is opgelost met de komst van Ivanušec. "Met zijn komst krijgt Feyenoord als het ware een kwaliteitsinjectie." Afellay vult aan dat hij de talentvolle Paixão aan de rechterkant het ook steeds beter ziet doen. "Paixão zag je vorig seizoen ook al aan dat het een jongen met potentie is, en die speelt nu dan normaal vanaf de rechterkant."

Spitsenprobleem biedt kansen
Feyenoord moet het dinsdagavond tegen Celtic opnemen zonder de twee centrumspitsen Santiago Giménez en Ayase Ueda. Daarmee kampen de Rotterdammers dus met een waar spitsenprobleem. Tegen Celtic ziet van Hooijdonk echter mogelijkheden, "Ik denk dat Slot zal kiezen voor Minteh. Dit zal Feyenoord zeker mogelijkheden kunnen opleveren, omdat Celtic speelt met traditionele 'Britse' verdedigers. Een wat meer inzakkende spits als Minteh die goed tussen de linies kan opereren geeft tegen de Schotten echt kansen", vertelt hij. De Gambiaan viel zaterdag tegen Heerenveen in de spits in, en was gelijk trefzeker.

Michiel Kramer hoopt dat Feyenoord zal overwinteren in Europa. Zijn oude club zit bij hem nog diep in het hart van de Rotterdammer. "Bij winst tegen Celtic kan Feyenoord direct een reuzenstap zetten", vertelt de spits van RKC.

Vooruitkijken op de Klassieker
"Voor het eerst in jaren gaat Feyenoord als favoriet de klassieker in", vertelt van Hooijdonk. De Amsterdammers verkeren in een dramatische vorm. Zondagmiddag won FC Twente overtuigend met 3-1 in de Grolsch Veste. Met wedstrijden tegen Marseille in de Europa League en de Klassieker aan het eind van deze week wacht hen een loodzware week. "Met de vorm waarin Feyenoord verkeert, met zijn flitsende aanvallers en geweldige positiespel, dan wens ik Ajax een prettige wedstrijd", lacht Afellay.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties