Advocaat: ''Het is geweldig, daar word je echt bang van''

Advocaat: ''Het is geweldig, daar word je echt bang van''

De Klassieker zal eindelijk weer eens met supporters gespeeld worden. Bij Veronica Offside kijkt Dick Advocaat terug op zijn tijd bij Feyenoord en hoe hij heel vaak zonder supporters bij wedstrijden resultaten moest zien te behalen, waaronder bijvoorbeeld de Klassieker.

"Feyenoord heeft echt geweldige supporters, maar in de periode dat ik er was hebben we vanwege corona een jaar lang zonder supporters gezeten. Dat mis je dan wel. Zeker bij Feyenoord scheelt het of je met of zonder toeschouwers speelt. Het is echt geweldig, daar word je echt bang van. Bij Feyenoord zitten ze er echt bovenop", aldus Advocaat, die vol lof is over zijn opvolger Arne Slot. "Er staat een elftal en er staat een goede coach. Als je de laatste twee wedstrijden ziet is het zo duidelijk wat ze willen. Slot heeft genoeg spelers, al vindt hij zelf van niet, maar da's een echte trainer. Ik dus ook", zo vertelt Advocaat lachend. "Hij doet het geweldig en dat zie je terug in het elftal."

Wederom Wieffer
Tafelgast Andy van der Meijde is zeer te spreken over de huidige selectie van Feyenoord. "Goede spelers, goede manager en het loopt gewoon. Wat ik heb gezien is dat de backs met hun loopacties heel veel ruimte maken voor een voorzet. Het middenveld staat goed met Kökcü en Wieffer. Wieffer was ook weer belangrijk met een assist. Hij is ook gevaarlijk bij corners, dus dat is weer een extra wapen voor Feyenoord. Ze moeten maar kijken of ze nog een middenvelder gaan halen, want op dit moment doet hij het heel goed. Dan wordt er wel gezegd 'ja, tegen Zwolle en tegen Groningen', maar in de kleine wedstrijden moet je het juist laten zien. In de grote wedstrijden kun je nog weleens wat verliezen, maar hij doet het gewoon heel goed."

Uitblinker bij Feyenoord?
Tafelgast Wesley Sneijder: "Niet één, maar dat is ook de kracht van Feyenoord. Dat is altijd zo geweest: het is echt een team. Slot heeft dat neergezet, dat is wel zijn verdienste. "We hebben het over Wieffer nu: die doet het twee wedstrijden leuk tegen Zwolle en Groningen en zondag wordt het wel andere koek. Er staat een ander middenveld bij Ajax dan bij die twee clubs. Maar hij doet het aardig." De kracht van Feyenoord ligt volgens Sneijder in de wisselmogelijkheden. "Als je in de zestigste minuut een spits kan wisselen en dat die dan invalt en scoort, dan heb je gewoon een brede selectie."

Titelkansen
Advocaat laat zich ook nog uit over de titelkansen van Feyenoord. "Ze maken op dit moment gewoon de sterkste indruk: heel constant, heel agressief. Ook tegen PEC Zwolle. Ik dacht 'ik wil weleens zien wat ze nu gaan doen, want Zwolle gaat er ook op', maar die heb ik niet gezien. Die werden de eerste helft gewoon weggespeeld." Op hun doelpunt na dan. "Dat was ook wel een geweldige goal, maar op de manier waarop ze spelen, zeker in thuiswedstrijden, kiest Slot de momenten uit waar druk te zetten en wanneer. Dat doet hij gewoon heel goed. Als ze zo doorgaan worden ze kampioen."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties