Aboutaleb wijst verzoek Feyenoord af: ''Dat wil ik in Rotterdam niet hebben''

Aboutaleb wijst verzoek Feyenoord af: ''Dat wil ik in Rotterdam niet hebben''

Ahmed Aboutaleb is klaar voor een groot feest in Rotterdam. De burgemeester rekent erop dat Feyenoord aanstaande zondag gewoon de titel pakt tegen Go Ahead Eagles.

"Het gaat maandag gewoon gebeuren" doelt de burgemeester van Rotterdam op de huldiging in gesprek met ESPN. "We gaan ervan uit dat Feyenoord zondag kampioen wordt en daarmee geeft Feyenoord een cadeau aan de stad. Wij geven op onze beurt weer een cadeautje aan Feyenoord en aan alle supporters. Ik wil niets weten van uitsteloperaties. Feyenoord, jullie gaan winnen!''

Rotterdam maakt zich klaar voor een huldiging op maandag. ''Het staat nog niet helemaal vast, maar de bedoeling is dat we de spelers, technische staf en een aantal genodigden hier in de burgerzaal ontvangen. Die zaal heeft een balkon, de beroemde balkon waar altijd het elftal op staat. Zij zullen daar de schaal aan de supporters tonen die op de Coolsingel staan."

''Mensen gaan in vakken staan, het is dus niet een grote kolkende massa. Dit is in het belang van de mensen zelf, de crowdcontrol en de veiligheid om te voorkomen dat mensen elkaar vertrappen." Op het evenemententerrein geldt een alcoholverbod. "Het is een feestje dat we aanbieden aan Feyenoord en als ik iemand uitnodig op mijn verjaardag, dan bepaal ik wat er geserveerd wordt. Ik probeer natuurlijk wel rekening te houden met mijn gasten."

Verzoek Feyenoord niet gehonoreerd
Rotterdammers wilden dolgraag een busrit door de stad. "Het is hier geen traditie om een hele lange sliert door de stad te trekken met een bus. Ik heb zelf gezien wat voor sfeer er in Madrid was tijdens een kampioenschap en dat wil ik in Rotterdam niet hebben. De veiligheid kan niet gegarandeerd worden omdat in feite iedereen in grote aantallen langs de route kan staan en de bus kan bestormen en beklommen kan worden. Dat heb ik allemaal al gezien en dat heb je niet in de hand.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties