Aangepaste voorbereiding: ''Naïef om te denken dat hier geen camera staat''

Aangepaste voorbereiding: ''Naïef om te denken dat hier geen camera staat''

Feyenoord traint woensdagavond niet in het Stadio Olimpico. De Rotterdammers bereiden zich anders voor dan normaal op een Europese uitwedstrijd. Trainer Arne Slot legt tijdens het persmoment uit waarom er dit keer is gekozen om de afsluitende training in Rotterdam af te werken.

''We hebben in Rotterdam getraind omdat we het stadion hier wel kennen,'' vertelt Slot tegenover de aanwezige journalisten in Rome. ''Maar de andere reden is dat je in Nederland bij trainingen nog dingen kunt aangeven. Het zou naïef zijn om te denken dat er hier niet ergens een camera zou staan als we in dit stadion hadden getraind. Dat gebeurde in het verleden bij clubs waar ik werkzaam was ook.''

Zes spelers op scherp
Bij Feyenoord staan zes spelers op scherp. Yankuba Minteh, Ramiz Zerrouki, Quinten Timber, Calvin Stengs, Mats Wieffer en Bart Nieuwkoop staan op scherp en missen bij een gele kaart de volgende Europese wedstrijd. ''Maar dat is het laatste waar ik nu mee bezig ben,'' vertelt Slot, die eerder al aangaf weinig tot geen aanpassingen te doen aan zijn basisformatie.

AS Roma-trainer Daniele De Rossi verwacht dat Feyenoord sterker voor de dag komt met de terugkeer van Quinten Timber en Lutsharel Geertruida. Slot reageert gevat op de vraag of dat ook zo is. ''Als we niet sterker zouden zijn, maak ik al een tijdje de verkeerde opstellingen. Of we dan ook meteen beter voor de dag komen, is nog afwachten. Uit of thuis spelen heeft op elk elftal, en dus ook op ons, grote invloed.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties