Bijlow: ''Dat leverde uiteindelijk een doelpunt op''

Bijlow: ''Dat leverde uiteindelijk een doelpunt op''

Justin Bijlow reageerde na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong Frankrijk nuchter. De doelman van Feyenoord maakte indruk met zijn goede optreden in de kwartfinale van het EK Onder 21. Door de overwinning van Jong Oranje neemt de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi het donderdagavond op in de halve finale tegen de winnaar van Jong Denemarken - Jong Duitsland.

''Ik denk dat de laatste fase vooral tegenhouden was en als we dan in de laatste minuut de 2-1 mogen binnenschieten is dat lekker'', begint Bijlow in gesprek met de NOS. De doelman was belangrijk bij het winnende doelpunt. ''Ik kreeg het moment ervoor op mijn klote van Calvin. Ik zag hem nu weer vrijstaan en gooi hem in. Dat leverde uiteindelijk een doelpunt op. Nu mogen we ons opmaken voor de halve finale.''

Jong Frankrijk was vooraf de grote favoriet en men dacht dat Jong Oranje geen kans maakte. Bijlow heeft daar weinig van meegekregen. ''Ik denk dat dat meer iets was voor de buitenwereld. Het is natuurlijk een fantastisch team, maar ik heb eerder ook aangegeven dat wij dat ook hebben. Vandaag zie je dat ook weer en dat stralen we ook uit. We spelen al twee jaar lang met veel vertrouwen. We zijn hier niet om mee te doen, maar om de mooie prijs mee te nemen. We gaan ons opmaken voor de halve finale.''

Typisch Justin
De bondscoach deelde na afloop complimenten uit aan de snelle spelhervatting van Bijlow. "Dat is typisch Justin", vertelt Van de Looi. "Hij kan niet alleen goed keepen, maar heeft ook oog voor wat er daarna gebeurt. Calvin is iemand die meteen wil voetballen als we de bal hebben. Je zag dat hij nog best hard kon."

Lees meer over
Justin Bijlow Jong Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties