Van de Looi kiest voor Bijlow tegen Jong Frankrijk

Van de Looi kiest voor Bijlow tegen Jong Frankrijk

Jong Oranje neemt het morgen om 18:00 op tegen Jong Frankrijk in de kwartfinale van het EK. Bondscoach Erwin van de Looi heeft vandaag bekendgemaakt dat hij dan voor Justin Bijlow onder de lat zal kiezen. In de groepsfase was ajacied Kjell Scherpen nog eerste doelman omdat Bijlow toen net terugkeerde van een blessure.

Van de Looi geef in Voetbal International tekst en uitleg over zijn keuze voor Bijlow. "De vorige keer heb ik voor Kjell gekozen boven Justin omdat het aan wedstrijdritme ontbrak bij Justin. Eigenlijk was Justin in onze kwalificatiereeks de eerste doelman, mits beschikbaar en fit. Maar dat was hij tijdens de groepsfase niet en dus heeft Kjell gekeept. Kjell heeft op zijn beurt bij Ajax de laatste tijd wat problemen gehad, buiten de selectie geweest. Hij was ook niet honderd procent toen hij bij ons kwam. Nu gelukkig wel. Dus wat mij betreft is de keuze logisch."

Mocht Nederland de wedstrijd tegen Frankrijk winnen, dan wacht donderdag om 21:00 de winnaar van Jong Denemarken - Jong Duitsland in de halve finale.

Lees meer over
Justin Bijlow Jong Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties