Pot: ''Kökcü sloeg Berghuis voor zijn bek''

Pot: ''Kökcü sloeg Berghuis voor zijn bek''

Cor Pot kijkt in de Dick Voormekaar podcast terug op de roerige tijd bij Feyenoord. Dat het niet altijd boterde tussen de technische staf en spelersgroep was al geruime duidelijk. De verliespartij, uit tegen tegen sc Heerenveen in de competitie, leek de spreekwoordelijke druppel te zijn en Advocaat wilde toen opstappen. Pot: "Toen zei Dick: dit heeft geen zin, het is op mijn manier, anders stop ik ermee."

"Dat heeft nog een tijdje voortgekabbeld en op een gegeven moment is het op het einde nog goed gekomen. Hij wilde uiteindelijk toch doorgaan. Je kunt niet altijd weglopen. Hij had zijn spullen al ingepakt. Zo zat hij erin", aldus Pot. "We hebben hem overtuigd en op zijn gevoel ingespeeld. Toen had hij geen tranen, maar hij was wel down. Dat was ook na die wedstrijd bij Ajax. Toen is er het een en ander in de kleedkamer gebeurd, met Leroy Fer."

"In de rust ging Fer helemaal uit zijn dak, Dick zei toen wat en is weggegaan. Hij was zo ontdaan, zo heb ik hem nog nooit gezien. Leroy was helemaal over de rooie, maar heeft daarna diverse keren Dick gebeld en zijn excuses aangeboden, dus dat heeft hij goed opgelost. Maar daar is bij Dick wel wat gebroken, na dat moment. Dat was een heel belangrijk moment."

Ook tussen aanvoerder Steven Berghuis en Advocaat was er frictie. "Hij is een winnaar, die op het scherpst van de snede in alle opzichten traint en voetbalt. Dat wekte toch veel irritatie op. De spelersgroep heeft daar niks van gezegd. We hebben maar een keertje een vechtpartijtje gehad met Orkun Kökcü. Die sloeg hem wel gelijk op zijn bek. Het is goed voor hem dat hij af en toe op zijn plaats werd gezet. Buiten dat is het een hartstikke leuke gozer. Hij is heel sociaal. Toen ik die longembolie had, was hij de eerste die een berichtje stuurde. Maar hij kan ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Hij heeft gedacht dat we beter waren dan we echt waren. Toen ik wat zei over de spelers van AZ, was hij er helemaal ontdaan van."

Lees meer over
Steven Berghuis ajax sc Heerenveen Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties