Loting tweede voorronde Conference League op 16 juni

Loting tweede voorronde Conference League op 16 juni

Door de winst van Feyenoord vandaag heeft het de play-offs voor Europees voetbal gewonnen. De Rotterdammers waren met 2-0 te sterk tegen FC Utrecht en kunnen zich daardoor gaan opmaken voor de Europa Conference League. Het toernooi wordt volgend seizoen voor het eerst georganiseerd, maar wat houdt het nieuwe toernooi precies in?

Het toernooi wordt gezien als het derde toernooi achter de Champions- en Europa League, al zou er in zowel de Europa League en de Conference League wel ongeveer evenveel geld omgaan. In de Conference League wordt gespeeld volgens hetzelfde systeem als in de Champions League. Wat betreft kwalificatie betekent dit dat gekwalificeerde clubs worden onderverdeeld in een groep van kampioenen en niet-kampioenen. Na drie voorrondes wordt er nog een play-offronde gehouden voordat de groepsfase begint.

Nederland staat op dit moment op de achtste plek van de UEFA-competitiecoëfficiëntenranglijst. Dat betekent dat Nederland twee clubs aflevert aan de Conference League. Dat zijn dit seizoen Feyenoord en Vitesse. De club uit Arnhem wist zich via de reguliere competitie al te plaatsen. De nummer vier van de Eredivisie stroomt een ronde later in dan Feyenoord. Vitesse begint op 5 augustus in de derde voorronde van de Conference League. Feyenoord, dat zich dus kwalificeerde via de play-offs, begint op 22 juli in de tweede voorronde van de Conference League. Dat betekent dat Feyenoord twee rondes moet overleven voordat het de play-off ronde bereikt. Als het ook de play-offronde overleeft, dan kwalificeert het zich voor de groepsfase.

Met de groepsfase start het echte toernooi. De ploegen spelen dan een thuis- en uitwedstrijd tegen de andere drie ploegen in de groep. Het toernooi zal bestaan uit acht groepen met elk vier teams. Nadat de groepsfase is afgewerkt, gaan we door naar de knock-out fase. De nummer één mag een ronde overslaan en stroomt gelijk door naar de achtste finales, de nummer twee speelt tegen een nummer drie uit de Europa League. De winnaar van dat tweeluik plaatst zich op zijn beurt voor de achtste finales van de Conference League.

De knock-out fase gaat dus gewoon over een thuis- en uitwedstrijd. Alleen de finale wordt over één wedstrijd gespeeld. De finale wordt gespeeld in het Air Albania Stadion in Tirana, Albanië. De winnaar van de Conference League ontvangt een startbewijs voor het daaropvolgende seizoen van de Europa League.

Lotingen en data
Maar voor nu begint Feyenoord haar Europese campagne dus in de tweede voorronde. De tegenstander wordt op 16 juni 2021 bekendgemaakt via een loting. De heenwedstrijd wordt dan gespeeld op 22 juli en de terugwedstrijd op 29 juli. Mocht Feyenoord die ronde overleven, dan is reeds op 19 juli geloot voor de volgende tegenstander. De wedstrijden zelf worden dan op 5 en 12 augustus afgewerkt. Wanneer Feyenoord ook die ronde overleeft, en zich dus plaatst voor de play-off ronde, dan weten de club al via de loting op 2 augustus wie de volgende tegenstander zal zijn. De wedstrijden in de play-offs worden gespeeld op 19 en 26 augustus. De loting voor de groepsfase wordt op 27 augustus gehouden en de eerste wedstrijd in de groepsfase begint op 16 september.

Lees meer over
Vitesse FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties