Berghuis: ''Vroeg Advocaat of hij de ronde mee wilde lopen''

Berghuis: ''Vroeg Advocaat of hij de ronde mee wilde lopen''

Feyenoord wist vandaag met 2-0 van FC Utrecht te winnen en heeft daarmee een Europees ticket bemachtigd. De Rotterdammers stromen nu in in de tweede voorronde van de Conference League. Na afloop maakte de spelers een ereronde om het veld en gooide ze hun wedstrijdshirts richting de fans. Feyenoord zal in de zomer van veel spelers afscheid gaan nemen.

''We hebben het seizoen goed afgesloten'', begint aanvoerder Steven Berghuis voor de camera’s van ESPN. ''Ik denk dat vandaag het publiek ook belangrijk voor ons was.'' Naast de aanvoerder staat Eric Botteghin. Hij zal in de zomer transfervrij vertrekken bij Feyenoord en zal naar verwachting terugkeren naar zijn geboorteland Brazilië. Of dit ook Berghuis’ afscheid was? ''Ik neem nog geen afscheid. Zeker niet. Ik heb nog een jaar contract. Vandaag was geweldig. Het resultaat telt natuurlijk mee, maar de wisselwerking met het publiek is eigenlijk al een jaar fantastisch. Dat was ook al voor corona. Dat proberen we nu door te zetten. Vandaag was echt een mooie dag.''

Voor Botteghin was het dus wel zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord. ''We hebben het publiek gemist. Ik ben hier nu zes jaar en als je je laatste wedstrijd in zo’n mooi stadion en voor zulke supporters mag spelen, dan is dat geweldig. Het is wel raar dat dit mijn laatste wedstrijd was, ik ben nu veertien jaar in Nederland. Ik ben blij dat we vandaag hebben gewonnen.''

Voor wie het ook zijn laatste wedstrijd was, was voor trainer Dick Advocaat. Na de 1-0 van Luis Sinisterra werd de trainer al emotioneel, maar na het laatste fluitsignaal was hij z’n emoties niet meer te baas. Hij vertrok zo snel als hij kon richting de kleedkamer. Berghuis vroeg hem onderweg nog of hij nog even op het veld wilde blijven. ''Ik vroeg hem om nog even te blijven. Het is z’n laatste wedstrijd en ik vroeg hem om de ereronde mee te lopen. Hij wilde dat niet'', sluit de aanvoerder af.

Lees meer over
Steven Berghuis Eric Botteghin Luis Sinisterra FC Utrecht Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties