Sportadvocaat: ''Je kunt je afvragen of FC Utrecht wel gedupeerd is''

Sportadvocaat: ''Je kunt je afvragen of FC Utrecht wel gedupeerd is''

FC Utrecht accepteert niet dat de finale in de play-offs later wordt gespeeld en spant daarom een kort geding aan tegen de KNVB. Die zaak dient vanmiddag om 14:00. Juristen twijfelen of FC Utrecht wel kans van slagen heeft.

Op basis van de reglementen heeft de club een punt erkennen de juristen, maar als het gaat om de proportionaliteit is het voor de jurist van FC Utrecht een lastig verhaal. ''Een reglementaire nederlaag is in deze situatie een heel vergaande maatregel. Dan moet FC Utrecht wel duidelijk kunnen maken, waarom die desondanks genomen moet worden en waarom het zo erg is dat er een dag later gespeeld wordt. Je kunt je afvragen of FC Utrecht daardoor werkelijk gedupeerd is'', aldus Dolf Segaar, een advocaat die veel sportzaken doet, in gesprek met De Telegraaf. Eerder stond hij onder andere FC Twente bij en hij stond vorig jaar ook op de zaak die SC Cambuur en De Graafschap hadden aangespannen toen de KNVB besloot om geen promotie toe te passen.

''In vergelijking met de situatie rond die promotie, die niet werd doorgevoerd, is het reglement op dit punt beter dichtgetimmerd. Er staat letterlijk in de reglementen dat bij een verbod van een wedstrijd gezocht moet worden naar een andere locatie, waarop de wedstrijd op hetzelfde tijdstip moet kunnen worden afgewerkt. En er staat ook in dat het leidt tot een reglementaire nederlaag als die alternatieve locatie niet gevonden kan worden. Aan de andere kant is er altijd nog de bepaling dat de KNVB beleidsvrijheid heeft in bijzondere omstandigheden. En zal de rechter waarschijnlijk ook een afweging maken tussen de belangen van Feyenoord en FC Utrecht en in hoeverre die geschaad worden'', sluit Segaar af.

Lees meer over
FC Utrecht De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties