El Bouchataoui: ''Superblij met deze kans en met wat ik liet zien''

El Bouchataoui: ''Superblij met deze kans en met wat ik liet zien''

De wedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk was een bijzondere voor Achraf El Bouchataoui. De 21-jarige middenvelder mocht voor het eerst in de basis starten en deed dat zeer verdienstelijk. Na afloop was hij dan ook tevreden over zijn eigen optreden.

"Het ging wel aardig denk ik", begon El Bouchataoui bescheiden voor de camera van ESPN, waarin werd opgemerkt dat hij speelde alsof hij al langer meeliep. "Ik voetbal ook al zestien, zeventien jaar. De trainer zei dat ik gewoon lekker m'n spel moest gaan spelen. Hij weet wat ik kan, ikzelf weet wat ik kan. Ik denk dat het aardig goed ging."

El Bouchataoui merkte zelf op dat hij al relatief 'oud' is voor een debutant. "Tegenwoordig zeggen mensen in Nederland dat je op je 21e, 22e al basisspeler hoort te zijn. Ik vind het niet erg. Ik ben superblij met deze kans en wat ik vandaag heb laten zien. Ik hoop alleen maar op meer." Op de vraag waarom hij niet eerder debuteerde: "Dat is lastig te zeggen. Je moet de kans krijgen, maar je moet 'm ook verdienen."

Zijn kans heeft El Bouchataoui met beide handen aangegrepen. Hij was direct zeer aanwezig in het spel van Feyenoord. "Ik ben een speler die onder de bal blijft en het spel verdeelt van links naar rechts. Dat ging vandaag goed. Ik kreeg veel ballen en kreeg het vertrouwen van de spelers. Dat is ook heel belangrijk. Ze kunnen je ook overslaan, maar nu kreeg ik veel ballen. Als ik iets goeds deed hoorde ik het gelijk. In de rust en na de wedstrijd heb ik alleen maar complimenten gekregen."

De middenvelder hoopt na een goed debuut op meer, te beginnen met de eerste play-offwedstrijd van aanstaande woensdag tegen Sparta. "Ik hoop dat ik mag spelen. Dat is waarom ik voetballer ben: je wil elke wedstrijd spelen. Elke training laat ik het zien aan de trainer en uiteindelijk heb ik na m'n debuut nu ook m'n basisdebuut. Ik wil alleen maar meer. Ik hoop dat dat mag."

Lees meer over
Achraf El Bouchataoui
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties