Toornstra over vermoeidheid: ''Tijd geleden dat ik kramp kreeg''

Toornstra over vermoeidheid: ''Tijd geleden dat ik kramp kreeg''

Feyenoord moest in de slotfase tegen Heracles Almelo op zoek naar een doelpunt, maar daar leek het niet meer toe in staat. De vermoeidheid bij de spelers was duidelijk zichtbaar. "Ik kreeg kramp drie minuten voor tijd", vertelt Jens Toornstra achteraf. "Dat is een tijd geleden."

"Ik denk dat we de eerste helft fris speelde", begint de middenvelder voor de camera van ESPN. "Er zat energie in de ploeg en we creëerden wat kansjes. In de tweede helft was dat wel iets minder. Heracles ging eerder druk zetten, wij werden iets minder comfortabel aan de bal en maakten kleine foutjes. Daardoor moet je meer gaan omschakelen en dat maakte de tweede helft nog zwaarder. Nog krijg je twee goede kopkansen, maar de tweede helft moest beter."

De fysieke staat van Feyenoord is zorgwekkend, gezien het na vandaag zeker is dat het play-offs zal moeten spelen. "Voor mij is het alweer zes jaar geleden dat ik play-offs heb gespeeld, toen ook met Feyenoord. Toen was de tank best wel leeg en vlogen we er in de eerste ronde uit. Laten we hopen dat dat dit jaar niet het geval is." Op de vraag wat hij de achterban kan beloven: "Je kunt nooit garanties geven, behalve dat we er alles aan zullen doen om de play-offs te winnen."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties