'Ook volgend seizoen negatief testbewijs nodig bij stadionbezoek'

'Ook volgend seizoen negatief testbewijs nodig bij stadionbezoek'

Een paar weken geleden waren er weer supporters welkom in de stadions, maar dat bleek achteraf van zeer korte duur. De afgelopen twee weken werd er weer in lege stadions gevoetbald en ook het slot van de competitie wordt achter gesloten deuren afgewerkt. Volgend seizoen lijkt er wel wat meer mogelijk.

Zo maakte demissionair minister Hugo de Jonge dinsdagavond op de persconferentie bekend dat in het begin van het nieuwe voetbalseizoen een negatief testbewijs noodzakelijk is om een stadion te mogen bezoeken. Daar komt nog bij dat als het aan De Jonge ligt, supporters zelf een eigen bijdrage betalen aan de toegangstest.

“Het is heel moeilijk om in te schatten wanneer dat weer zou kunnen", zei de minister over het perspectief op de organisatie van grote evenementen zonder negatief testbewijs of vaccinatie. "Een deel van de festivalzomer wil je redden en je wilt dat we zeker in het nieuwe seizoen in groten getale weer in het stadion kunnen zetten. Daarom verwachten we dat toegangstesten voor die hele grote bijeenkomsten nog wel een tijdje nodig zal blijven. Ook daar geldt: als het niet meer hoeft, kappen we er zo snel mogelijk mee. Het laat zich heel moeilijk voorspellen. Je zit met veel mensen bij elkaar. De beschermingsgraad is nooit honderd procent, ook niet als heel veel mensen zijn gevaccineerd. Op den duur wordt de kans om besmet te raken wel heel erg gering en de kans om er heel ziek van te worden nog veel geringer."

Wat betreft het mee laten betalen aan de testen door supporters zegt De Jonge het volgende. “Stel je voor dat je toegangstesten alleen nog maar nodig hebt om naar Ajax - Feyenoord of naar Lowlands te kunnen. Vinden we het dan reëel om aan heel Nederland te vragen om daaraan mee te betalen - we hebben geen pot met geld liggen in Den Haag - en dus ook aan mensen met een minimuminkomen? Stel dat we in die fase komen - dat je alleen nog maar toegangstesten nodig hebt voor bijeenkomsten van duizenden mensen - dan denk ik dat ik opnieuw aan de Kamer ga vragen of mensen daaraan mee willen betalen, 5 euro of 7,50. Is dat nou zo gek? Ik denk het niet. Ik denk dat het heel logisch is.’’

Lees meer over
ajax ADO Den haag
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties