Van Noortwijk neemt afscheid: ''Deze club is zo geweldig mooi''

Van Noortwijk neemt afscheid: ''Deze club is zo geweldig mooi''

Bas van Noortwijk neemt aankomende zomer na veertien jaar afscheid van Feyenoord. De teammanager van de Rotterdammers gaat met pensioen. De 66-jarige oud-doelman gaat van zijn pensioen genieten en Feyenoord volgen van afstand.

''Ik heb het met het veel plezier gedaan en met grote trainers mogen werken. Bert van Marwijk, Fred Rutten (Spelers prezen hem allemaal als veldtrainer), Ronald Koeman (Hoefde alleen maar te kijken en dan luisterden ze al”), Giovanni van Bronckhorst en nu Dick Advocaat.'', somt Van Noortwijk op. Alleen Gertjan Verbeek was geen match.

''Verbeek zou organisatorisch sterk zijn. Maar daar heb ik niets van gemerkt'', vertelt Van Noortwijk in het Algemeen Dagblad. ''Ik heb nog nooit zo’n puinhoop meegemaakt bij Feyenoord. Er was niet met hem te werken. En daarbij was hij respectloos naar mensen. Onbegrijpelijk, eigenlijk, als je kijkt naar wat hij presteerde. We donderden bijna van de ranglijst af.''

Noortwijk kan over zijn periode bij Feyenoord wel een boek schrijven. ''Het viel niet altijd mee hoor, dat eeuwige rumoer, zélfs op momenten dat het eens goed ging. Soms dacht ik heus: ‘Laat ze de rambam krijgen.’ Maar, man, deze club is zo geweldig mooi. De omgang met de spelers, de landstitel van 2017, de supporters die ons overal ter wereld achterna reisden, zelfs het gezanik als de resultaten weer eens tegenvielen; ik had het allemaal voor geen goud willen missen.''

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst Dick Advocaat Van Marwijk
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties