Advocaat: ''Als ze niet meer in mij geloven, kies ik voor Feyenoord''

zondag 2 mei 2021 14:34 139.335 keer bekeken 475 reacties Pro Shots

Dick Advocaat verscheen na afloop van de blamage tegen ADO Den Haag (3-2) moedeloos voor de camera. De trainer kreeg de onvermijdelijke vraag of hij aan opstappen denkt, wanneer de spelersgroep denkt dat dat het beste zou zijn. "Als zij aangeven dat dat beter is voor Feyenoord, dan kies ik voor Feyenoord."

"Ik ben eindverantwoordelijk voor dit elftal", begon Advocaat tegenover ESPN. "Wat ik vanmiddag zie, is een elftal waar totaal geen geloof in zit. ADO komt terug en daarna zie ik geen elftal meer. Geen beleving, geen voetbal, geen strijd. Dan zit ik me na afloop af te vragen waar dat door komt. Komt dat door mij? Als dat zo is, is het makkelijk. Als ik dit elftal zie, spelers die topsalarissen verdienen, dan schaam ik me daarvoor."

In zijn elftal ziet Advocaat dat spelers met andere dingen bezig zijn. "Het is het einde van het seizoen, dan gebeuren er meestal bepaalde dingen met spelers. Contracten die aflopen, gesprekken over nieuwe contracten. Daar worden ze niet beter van", aldus de trainer. "Misschien moet ik andere spelers opstellen. Spelers die meer bezig zijn met hun contract niet opstellen. Het gaat om het belang van Feyenoord, niet van die spelers."

Advocaat kondigde aan dat morgen (maandag) een gesprek met de spelers zal plaatsvinden. "Dan kunnen we kijken of we tot elkaar kunnen komen. Als zij niet op kunnen brengen wat ze moeten opbrengen, dan hebben we een groot probleem. Als ik het elftal niet beter kan krijgen en ze niet meer in mij geloven, dan maak ik de keuze die het beste is voor Feyenoord", hintte hij op een vroegtijdig vertrek.

Gerelateerd nieuws
475 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 265 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75510 leden - Op dit moment zijn 987 mensen actief, waarvan 312 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved