De Vrij brak met zaakwaarnemers na onenigheid transfer Inter

zaterdag 1 mei 2021 19:29 76.550 keer bekeken 96 reacties Pro Shots

Stefan de Vrij vertrok in de zomer van 2018 transfervrij van Lazio naar Internationale. De oud-Feyenoorder was in die bewuste zomer in de veronderstelling dat zijn vertegenwoordigers destijds, het makelaarskantoor SEG, hem vertegenwoordigen. In werkelijkheid handelde het kantoor namens Inter. Die onenigheid leidde tot de breuk tussen De Vrij en SEG en sindsdien laat de Nederlander zich bijstaan door Mino Raiola. 

Dat is duidelijk geworden door een onderzoek van Follow the Money. De Vrij werd al sinds zijn zestiende begeleid door SEG, maar van een schriftelijke overeenkomst was nooit sprake. Het onderlinge vertrouwen was groot. De Vrij raakte goed bevriend met zijn zaakwaarnemer Slager, die overigens nog steeds voor SEG werkt. Begin 2018, toen De Vrij in zijn laatste maanden van zijn contract kwam, was er interesse verschillende topclubs waaronder Barcelona, Atletico Madrid en Zenit. De Vrij wilde liever niet transfervrij weggaan bij Lazio, maar tot een nieuw contract kwam het nooit. Sportief directeur van Lazio, Igli Tare, gaf de zaakwaarnemers van De Vrij destijds de schuld van de stukgelopen onderhandelingen. 

Volgens Follow the Money dacht De Vrij dat SEG voor hem optrad, maar SEG stelt dat de verdediger zelf onderhandelde met Lazio en andere clubs. Na zijn komst in Milaan voelde De Vrij zich al snel op z’n gemak, maar kreeg argwaan richting zijn zaakwaarnemers omdat hij geen tekengeld had ontvangen; iets wat bij transfervrije transfers wel vaak voorkomt. Uit het jaarverslag van Inter, blijkt dat de club wel 7,5 miljoen euro kwijt was aan zijn komst. Volgens Follow the Money, dat vertrouwelijke documenten heeft ingezien, is dat geld in drie termijnen verdwenen in de zakken van SEG. 

SEG zou echter pas geld verdienen indien De Vrij daadwerkelijk een contract zou tekenen én tijdens de duur van zijn vijfjarige contract maximaal vijftig miljoen euro bruto gegarandeerd zou verdienen; het salaris dat SEG bedong voor De Vrij, lag een stuk lager. De jeugdexponent van Feyenoord zou niets weten van die afspraak tussen SEG en Inter. Hij kreeg van het kantoor te horen dat SEG twaalf procent commissie op de deal ontving en dat het tekengeld in zijn salaris was verwerkt, zo klinkt het. ''Inter was waarschijnlijk de juiste keuze voor De Vrij'', zegt een vooraanstaande zaakwaarnemer van SEG op anonieme titel. ''Maar als Inter SEG niet zoveel geld had betaald, was hij daar niet heen gegaan, en had SEG een andere club voor hem gezocht. Maar ze betaalden SEG genoeg, dus ging De Vrij daarheen. Ook als hij dat niet had gewild.''

Gerelateerd nieuws
96 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75510 leden - Op dit moment zijn 1014 mensen actief, waarvan 304 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved