Advocaat: ''Wat heeft het voor zin om schoolmeester te spelen?''

Advocaat: ''Wat heeft het voor zin om schoolmeester te spelen?''

Steven Berghuis bracht zijn ploeg tegen Vitesse opnieuw in de problemen met een rode kaart. Op de persconferentie na de wedstrijd erkende Dick Advocaat dat de aanvoerder zijn ploeg had benadeeld, maar vertelde hij ook dat de rode kaart geen gevolgen zal hebben voor zijn rol.

"Hij zei zelf: 'ik was te laat'", begon Advocaat. "De frustratie kwam naar boven. Dat mag niet, dat zegt hij zelf ook. Hij zal toch moeten leren dat dit soort dingen niet kunnen." De trainer zelf is niet van plan met Berghuis in gesprek te gaan. "Dat heeft helemaal geen zin. Hij weet zelf ook dat het verkeerd was. Dan heeft het weinig zin om iets te zeggen."

Hij vervolgde: "Ik kan wel een verhaal tegen hem gaan vertellen. 'Op jouw niveau...', et cetera', maar deze jongen weet zelf het beste wat hij moet brengen. Hij weet dat hij verkeerd zat. Wat heeft het voor zin om schoolmeester te spelen? Hij was de eerste die zei: 'sorry, dit mag niet en dit kan niet'. Je koopt er niks voor, maar ik kan het ook niet meer terugdraaien."

Lees meer over
Steven Berghuis Vitesse Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties