Voetbalwereld keert zich tegen plannen Super League

Voetbalwereld keert zich tegen plannen Super League

Manchester City heeft zich als eerste van de twaalf ‘founding’ clubs officieel teruggetrokken uit de Europese Super League. Het nieuwe toernooi kon op ongelofelijk veel kritiek rekenen van zowel fans als voetbalclubs uit Europa en de rest van de wereld. Naar verwachting zullen er in de komende dagen meer clubs volgen die zich bedenken.

Sinds het nieuws bekend is gemaakt protesteren fans van de twaalf founding clubs tegen de nieuwe competitie. Zo stonden fans van alle zes de topclubs uit Engeland de laatste dagen vaak met spandoeken voor hun stadions. Vanavond werd zelfs de spelersbus van Chelsea opgewacht door de eigen fans. De fans lieten de bus niet door en uitten hun woede onder meer tegen de technisch directeur van Chelsea Petr Cech. De wedstrijd tegen Brighton werd zelfs met een kwartier uitgesteld. Dat is niet zonder effect gebleven, zo lijkt het. De BBC meldde even later tijdens het protest dat Chelsea een procedure zou voorbereiden om uit de competitie te stappen. Manchester City heeft het nu als eerste bevestigd.

De meeste supportersgroepen van de top zes in Engeland hebben de laatste dagen massaal hun spandoeken uit het stadion van hun club verwijderd. Volgens hen vergeet hun club de fans en denkt het vooral aan geld. Opvallend is dat de spelers van de top zes in Engeland ook niet achter het plan staan om toe te treden in de Super League. Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson, Manchester City-aanvaller Raheem Sterling en Arsenal-verdediger Hector Bellerin lieten hun ongenoegen blijken in een tweet. Ook Luke Shaw van Manchester United liet op Twitter weten het niet te zien zitten in de Super League.

Hoewel de voorzitter van de Super League en Real Madrid, Florentino Pérez, blijft volhouden dat de Super League er gaat komen, schijnt de druk voor anderen te groot te zijn geworden. Manchester United heeft bevestigd dat haar voorzitter Ed Woodward opstapt en ook de voorzitter van Juventus Andrea Agnelli lijkt dat voorbeeld te volgen. Manchester United, Juventus, Liverpool en Real Madrid worden gezien als de grote initiatiefnemers voor het organiseren van de Europese Super League. Volgens talkSPORT is er vanavond topoverleg tussen de twaalf clubs. Verschillende media melden dat Chelsea, Atletico Madrid, Barcelona en Manchester United zich ook zo snel mogelijk willen terugtrekken uit de Super League.

Nieuw Champions League format wel goedgekeurd
Door alle commotie die is ontstaan rondom Super League wordt bijna vergeten dat afgelopen maandag het nieuwe format van de Champions League is goedgekeurd. Vanaf het seizoen 2024/2025 doen er 36 clubs mee in plaats van de huidige 32. Daarnaast spelen de clubs vier wedstrijden meer. Ook spelen clubs nu wedstrijden tegen tien verschillende ploegen waarvan vijf thuis en vijf uit. Er wordt dus afscheid genomen van een poulefase waarin je drie uit- en drie thuiswedstrijden speelt. Vanaf de achtste finales is de opzet hetzelfde als het huidige format.

[readmore=57364]

Lees meer over
arsenal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties