Toornstra: ''Misschien was het plan goed, maar de uitvoering minder''

Toornstra: ''Misschien was het plan goed, maar de uitvoering minder''

Feyenoord heeft zondagmiddag drie punten meegenomen uit Utrecht. Een goede wedstrijd was het niet, maar een doelpunt van Steven Berghuis bepaalde de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers. "Het was niet goed van onze kant, maar we hebben wel als team gestreden", vatte Jens Toornstra na afloop samen.

In gesprek met ESPN werd Toornstra gevraagd naar de 5-3-2-formatie waar Feyenoord in begon, maar welke al snel werd teruggedraaid. "Misschien was het plan goed, maar de uitvoering minder. Het liep niet, we waren te slordig en Utrecht wachtte op onze fouten. We maakten die te makkelijk. Ze maakten niet de goal, maar werden zo wel gevaarlijk. Na een kwartier hebben we besloten om het om te gooien en 4-3-3 te spelen. In de tweede helft kwam Luis erbij en konden we meer vanuit onze eigen kracht spelen."

Door de zege is het gat met nummer vier Vitesse verkleind tot twee punten. "Feit is dat we het liefst geen play-offs spelen en gewoon Europees halen. Natuurlijk ben je met de teams om je heen bezig, maar je moet natuurlijk met je eigen wedstrijd beginnen, die moet je winnen. Vandaag hebben we de eerste stap gezet en hopelijk kunnen we die lijn doortrekken. Aanhaken en hopelijk nog verder omhoog kijken." Of plek drie of zelfs twee nog mogelijk is? "Het zou kunnen. Het is niet heel reëel op dit moment, maar je moet blijven dromen."

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Vitesse FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties