Stelling: Advocaat moet Bozeník in de spits laten staan

dinsdag 6 april 2021 10:19 40.980 keer bekeken 215 reacties Pro Shots

Robert Bozeník kreeg afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (2-0) weer eens de kans om zich te laten zien in de spits. De Slowaaks international stond vaak op de goede plek en liet enkele goede loopacties zien, maar miste ook enkele grote mogelijkheden. De vraag is of Dick Advocaat Bozeník langer de kans zal geven, of terug zal vallen op Bryan Linssen.

Bozeník kreeg tegen Fortuna Sittard de kans door het wegvallen van Luis Sinisterra. De Colombiaan zou naar verluidt een van de met corona besmette Feyenoorders zijn en was dus afwezig. Bryan Linssen, die de afgelopen maanden in de punt van de aanval stond en zo drie spitsen op de bank hield, nam zijn eigen linksbuitenpositie weer in. In de spits kwam daardoor een plekje vrij voor Bozeník.

Advocaat maakte er dit seizoen geen geheim van dat hij niet de grootste fan is van de spits. De vraag is dan ook of hij - wanneer Sinisterra weer terug is - direct terug zal vallen op zijn oude formatie, of dat hij Bozeník langer de kans zal geven om in zijn rol te groeien. De 21-jarige spits werd door Feyenoord voor vier miljoen euro aangetrokken, met de bedoeling dat hij in de toekomst meer geld op zou kunnen leveren. Onder meer door zijn blessure, gebrek aan speelminuten en nog niet zeer overtuigende spel, loopt dat nog niet volgens planning. Bozeníks transferwaarde wordt op dit moment door Transfermarkt geschat op 2,5 miljoen euro.

Volgens Rob Baan, oud-technisch directeur van Feyenoord, moet de spits elders meer speeltijd gaan opdoen. "Hij moet leren hoe hij tegen bepaalde verdedigers moet spelen. Bozeník moet volgend jaar hoe dan ook gaan spelen. Als hij niet gaat voetballen, dan ben je hem over één à twee jaar 'kwijt'. Als je hem bijvoorbeeld naar RKC laat gaan, gaat Bozeník dan spelen? Bij Excelsior kun je daar invloed op hebben, afhankelijk wie daar de trainer is'', vertelt Baan in gesprek met RTV Rijnmond.

  • Advocaat moet Bozeník in de spits laten staan
  • 15835 stemmen
Gerelateerd nieuws
215 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 101 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 507 mensen actief, waarvan 123 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved