''Heel cynisch, maar zo werkt voetbal soms ook''

maandag 5 april 2021 11:56 25.640 keer bekeken 70 reacties Pro Shots

Dick Advocaat was na afloop van de 2-0 zege op Fortuna Sittard lovend over het optreden van zijn aanvoerder Steven Berghuis. De mannen van de AD Voetbal Podcast twijfelen aan de oprechtheid van die complimenten. Volgens hen waren de opmerkingen puur bedoeld om Berghuis tevreden te houden.

"Ik vond het wel grappig", begint Sjoerd Mossou over de complimenten van Advocaat aan het adres van Berghuis. "Je kunt er op twee manieren naar kijken. Je kunt zeggen: dit is plat opportunisme. Hij moet heel opzichtig Berghuis binnenboord houden en dan geeft hij een paar enorme schouderklopjes. Als je daar doorheen kijkt, is het natuurlijk heel cynisch."

Hij vervolgt: "Tegelijkertijd: zo simpel werkt voetbal soms ook. In de situatie waarin Feyenoord zit, kun je ook niet veel meer doen in deze fase dan dit. Dit was de enige troef die Dick nog in z'n binnenzak had zitten: Berghuis heel opzichtig op z'n schouder kloppen en zorgen dat hij zich een beetje lekker voelt, zodat je in ieder geval nog redelijk het seizoen uitkomt. Je wil niet hebben dat het ontspoort. Aan de ene kant is het plat, aan de andere kant ook wel logisch", concludeert hij.

Gerelateerd nieuws
70 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 41 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 386 mensen actief, waarvan 98 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved