''Steven irriteert zich soms aan mensen die niet hetzelfde brengen''

''Steven irriteert zich soms aan mensen die niet hetzelfde brengen''

Steven Berghuis heeft een goede week achter de rug. De aanvoerder van Feyenoord stond drie keer achter elkaar in de basis bij Oranje en maakte ook zijn eerste twee treffers voor de nationale ploeg. Na het gelijkspel tegen FC Emmen vond Advocaat dat hij zijn taken echter niet goed uitvoerde. Verschillende analytici vroegen zich daardoor af of de relatie tussen aanvoerder en trainer wel goed is.

Advocaat blikt op de persconferentie van vandaag terug op dat moment. ''Berghuis is een belangrijke pion, maar hij moet wel zijn taken uitvoeren. Als één dat niet doet, dan is dat nog wel op te vangen. Als twee dat dan niet doen, dan moeten andere spelers dat gaan opvangen. Als dat dan niet gebeurt kom je zelfs tegen Emmen in de problemen. De andere was Sinisterra'', geeft Advocaat toe.

Het waarschijnlijk goede humeur waarmee Berghuis terugkomt van Oranje heeft ervoor gezorgd dat de ontevredenheid van hem is verdwenen, vindt Advocaat. ''Ja, dat merk je wel. Dat heeft met het Nederlands elftal te maken. Daar heeft hij het ook goed gedaan, dat heb ik hem verteld. De Boer belde me gisteravond en was daar ook erg tevreden over. Steven kan andere spelers beter maken. Daar ben ik van overtuigd. Dat kan je op verschillende manieren doen. Berghuis is zo perfectionistisch bezig, vooral met zichzelf, die wil overal waar hij is graag slagen. Dan irriteert hij zich soms aan mensen die niet hetzelfde kunnen brengen als wat hij brengt. Daar heeft hij bij Oranje natuurlijk minder last van dan bij ons. Of hij blijft? Dat weet ik niet, hij heeft nog een contract. Het is zijn eigen beslissing.''

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties