Vijftal aflopende contracten bij Feyenoord formeel opgezegd

Vijftal aflopende contracten bij Feyenoord formeel opgezegd

Feyenoord heeft een vijftal spelers laten weten dat hun aflopende contract niet verlengd zal worden. Het gaat om Eric Botteghin, Ramón ten Hove, Sven van Beek, George Johnston en Bart Nieuwkoop. De twee laatstgenoemden hadden in hun contract een optie voor nog een jaar, maar deze wordt door de club dus niet gelicht.

Dat maakte Feyenoord maandagmiddag bekend. Volgens de CAO-regelgeving moeten clubs aflopende spelerscontracten voor 1 april formeel opzeggen. Dat is in dit geval gebeurd met Botteghin, Ten Hove en Van Beek (momenteel verhuurd aan Willem II). Johnston (verhuurd aan Wigan Athletic) en Nieuwkoop kregen op basis van de CAO te horen dat de opties in hun contracten niet gelicht worden.

Ook Nick Marsman en Luciano Narsingh beschikken bij Feyenoord over een aflopend contract. Met de doelman is de club nog altijd in gesprek over een langere verbintenis. Over Narsingh, die momenteel op huurbasis voor FC Twente speelt, is niks gecommuniceerd.

In de praktijk betekent de formele opzegging of afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Eventueel treedt de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.

Lees meer over
Willem II Sven van Beek Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Ramón ten Hove Nick Marsman George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties