Vijftal aflopende contracten bij Feyenoord formeel opgezegd

maandag 29 maart 2021 15:30 97.570 keer bekeken 566 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft een vijftal spelers laten weten dat hun aflopende contract niet verlengd zal worden. Het gaat om Eric Botteghin, Ramón ten Hove, Sven van Beek, George Johnston en Bart Nieuwkoop. De twee laatstgenoemden hadden in hun contract een optie voor nog een jaar, maar deze wordt door de club dus niet gelicht. 

Dat maakte Feyenoord maandagmiddag bekend. Volgens de CAO-regelgeving moeten clubs aflopende spelerscontracten voor 1 april formeel opzeggen. Dat is in dit geval gebeurd met Botteghin, Ten Hove en Van Beek (momenteel verhuurd aan Willem II). Johnston (verhuurd aan Wigan Athletic) en Nieuwkoop kregen op basis van de CAO te horen dat de opties in hun contracten niet gelicht worden.

Ook Nick Marsman en Luciano Narsingh beschikken bij Feyenoord over een aflopend contract. Met de doelman is de club nog altijd in gesprek over een langere verbintenis. Over Narsingh, die momenteel op huurbasis voor FC Twente speelt, is niks gecommuniceerd.

In de praktijk betekent de formele opzegging of afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Eventueel treedt de club op een later moment nog met één of meerdere van de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.

Gerelateerd nieuws
566 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 165 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 379 mensen actief, waarvan 89 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved