Waarom Anatoly Tymoschuk niet naar Feyenoord kwam

Waarom Anatoly Tymoschuk niet naar Feyenoord kwam

Aat van Herk is inmiddels, wellicht meer dan hij wil, 'the talk of the town'. De miljardair wilde 50 miljoen in Feyenoord investeren, maar daar zaten nogal wat mitsen en maren aan vast. Naast dat verhaal zullen de wat oudere supporters zich vast nog herinneren hoe er een schokgolf van verwachting door Het Legioen heenging toen de Oekraïense international, en latere wereldster, Anatoly Tymoschuk in 2006 een overstap leek te maken naar de Rotterdammers.

De reden van het afketsen van die transfer van de uitblinker op het WK 2006 en latere Champions League winnaar (met Bayern München) ligt volgens het Algemeen Dagblad bij Van Herk. "De 27-jarige controlerende middenvelder werd gezien als de ideale Feyenoord-speler; een lange haardos, fysiek sterk en gezegend met een ijzeren wil om te winnen. Deze aankoop zou bovendien de internationaal begeerde Dirk Kuyt moeten overtuigen om langer in Rotterdam in te blijven", zo meldt journalist Antti Liukku.

"Een Feyenoord-delegatie onder leiding van toenmalig directeur Chris Woerts stapte vol goede moed in het vliegtuig naar Oost-Oekraïne, in de veronderstelling dat Van Herk garant zou staan voor een bedrag van 5 miljoen euro. Tymoschuk zelf was enthousiast over een buitenlands avontuur en met hem werd snel een persoonlijk akkoord gesloten", zo vervolgt de journalist. "Vlak voor de onderhandelingen met de eigenaar van voetbalclub Shakhtar Donetsk, de oligarch Rinat Akhmetov, kreeg de delegatie vanuit Rotterdam te horen dat Van Herk afhaakte als financier. Bovendien, zo bleek toen ze eenmaal aan tafel zaten met Akhmetov, bedroeg de vraagprijs niet de veronderstelde 5 miljoen euro, maar minstens het dubbele." Woerts probeerde indertijd nog een lening te regelen bij Van Herk, maar dat leverde niets op.

Lees meer over
Dirk Kuyt Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties