Advocaat: ''Ze moeten nu eens vertellen wat ze dwars zit''

zaterdag 20 maart 2021 22:23 52.990 keer bekeken 376 reacties Pro Shots

Feyenoord is er zaterdagavond tegen FC Emmen niet in geslaagd de 1-0 voorsprong uit te breiden of vast te houden. Na afloop was Dick Advocaat kritisch op zijn spelersgroep. Volgens de trainer hielden zijn spelers zich niet aan het tactisch plan. Hij wil daarom weten wat de groep dwars zit.

"De eerste helft was redelijk", begon Advocaat voor de camera van ESPN. "We kregen genoeg kansen en hebben eigenlijk geen kans weggegeven. We kregen geen grote kansen, maar wel genoeg mogelijkheden. Dan geven we het eigenlijk uit het niets uit handen. Dat begrijp ik niet."

Advocaat zag het mis gaan in het druk zetten. "We bleven maar druk zetten, maar dat kost zoveel kracht. Dan denk ik: prima, maar zak in en wacht op de momenten. De eerste helft ging het goed en dan gaan ze daar toch mee door." Dat was volgens de trainer niet zoals vooraf besproken. "We hebben vooraf afgesproken: als we het gevoel hebben dat we de betere partij zijn, dan gaan we hoger staan. De eerste helft ging het goed en hadden we daar geen problemen mee. De tweede helft zie je dat het ontzettend veel kracht kost en zie je dat een paar spelers daar niet in meedoen."

Gevraagd naar welke spelers wilde Advocaat in eerste instantie geen namen noemen, maar antwoordde hij bevestigend toen Luis Sinisterra en Steven Berghuis werden genoemd. "Er zit geen onwil in het team, maar ze moeten nu maar een keer vertellen wat ze dwars zit. Ik heb het idee dat er toch nog wel iets dwars zit. Als je zo'n wedstrijd gelijkspeelt, heb je het gewoon niet goed gedaan."

Advocaat laakte tot slot het tactisch inzicht van zijn ploeg. Hij stelde dat ze de momenten waarop druk gezet moet worden niet herkennen. "Waarschijnlijk dus niet. Als je zelf voelt dat niet iedereen meedoet, dan kan je ze sowieso niet vast zetten. Dan moet je sowieso terug. Dat hebben we geroepen, maar dat gebeurde niet. Ik wil wel eens weten wat daar de reden van is."

Gerelateerd nieuws
376 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 196 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75316 leden - Op dit moment zijn 926 mensen actief, waarvan 286 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved