Kökcü: ''Tweede helft worden de ruimtes te groot''

Orkun Kökcü richt zich na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen vooral op zijn eigen prestaties. De Feyenoorder gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld. Kökcü scoorde het enige doelpunt aan de kant van de Rotterdammers.

''Ik denk wel dat ik bij vlagen goed heb gespeeld en leuke dingen heb laten zien'', begint Kökcü in gesprek met ESPN. ''Ik kon veel vooruit spelen en ik scoor ook weer een keer. Dat is ook wel belangrijk. Hij werd wel aangeraakt, maar een goal is een goal. Het voelt wel bevrijdend en ik moet meer scoren. Dit is dan het begin.''

''Ik had het idee dat we de hele wedstrijd onder controle hadden, maar de tweede helft worden de ruimtes te groot. Dan geef je Emmen hoop en ze profiteren. Ik denk dat je het speelveld altijd klein moet houden. Ook als je aanvalt met goed doorsluiten met de verdedigrs. Dat hebben we niet gedaan en vandaar dat er ook veel ruimte kwam voor Emmen om toe te slaan.''

Kökcü mag zich aankomende week gaan melden bij het eltal van Turkije. ''Ik verwacht drie hele mooie wedstrijden. Ik hoop op speeltijd en als ik die krijg ga ik laten zien wat ik kan. Met de assistent-trainers heb ik gesproken over hoe het Nederlands Elftal speelt. Hoe de speelstijl is, dat heb ik met ze besproken. Dus ik heb het wat doorgegeven.''

Kritiek na interview
''Dit is werkelijk niet te geloven'', reageert Borst op de woorden van de Feyenoorder. '' Zag je de glinstering in zijn ogen? Heel leuk hoor dat je bent geselecteerd. Je staat vijf minuten na de wedstrijd, die je 1-1 heb gespeeld tegen de nummer 18. Hij heeft helemaal niet goed gespeeld. Die jongen is helemaal niet met Feyenoord bezig, die jongen is bezig met zijn loopbaan. De selectie voor het elftal. Best begrijpelijk, maar hou het voor je. Dit wil je als Feyenoord supporter niet zien. Hier wordt je gewoon misselijk van.''